Societat

Somnis sense fronteres

Un projecte per acompanyar joves migrants sense referents als quals la falta d’entorn familiar podria abocar a la vulnerabilitat

Estudiar, ser monitor de kick-boxing o treballar en l’àmbit de l’estètica personal, són alguns dels somnis d’un grup de 17 joves migrants sense referents que han participat durant tres mesos en un curs d’aprenentatge de la llengua i coneixement de l’entorn geogràfic, jurídic i laboral, organitzat per Càritas, amb el finançament del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, que ha cedit l’espai del centre cultural La Mercè. La majoria són menors d’edat que van arribar tot sols des dels seus països d’origen, sovint a través de trajectes i situacions perilloses, i que ara estan tutelats per l’administració. Alguns d’ells han complert la majoria d’edat durant el curs, però no disposen de cap xarxa social que els pugui acollir. Aquesta setmana han acabat les classes, han obtingut un diploma i han rebut la visita de l’Ayoub i l’Abderrahim, dos joves participants de Càritas que han viscut una experiència molt semblant a la seva, però que ja han après la llengua i treballen a Ecosol, l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona, després d’un itinerari d’acollida, formació i orientació laboral. El projecte Espai Formació Jove té per objectiu acompanyar joves estrangers sense referents a través de l’apoderament personal, per evitar que la falta d’un entorn familiar els evoqui a situacions de vulnerabilitat. Molts d’aquests joves troben cobertes les seves necessitats bàsiques mentre són menors, però quan compleixen 18 anys l’administració deixa de ser-ne tutora, malgrat que la seva situació continua sent d’absoluta desprotecció. Càritas Diocesana de Girona, en xarxa amb les institucions i altres entitats, aborda aquesta realitat des de diversos projectes complementaris, que inclouen noves iniciatives en l’àmbit de l’habitatge, com ara els pisos d’acompanyament a Girona i a Santa Coloma de Farners, i ultima l’obertura d’un nou espai a Caldes de Malavella, que permetrà acollir fins a una vintena de joves en aquesta situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA