Montgat posa en marxa la policia de proximitat «per poder arribar a la gent»

Montgat ja ha posat en marxa la policia de proximitat. Es tracta de dos agents del cos de la policia local que tenen com a finalitat recórrer els carrers i establir un contacte més proper amb els veïns del municipi. L'alcalde de Montgat, Jordi Ràmia (PSC), va fer una valoració «molt satisfactòria» de l'entrada en funcionament d'aquest nou servei. «La gent té l'oportunitat de manifestar les seves inquietuds i fer les seves propostes als agents», va afegir l'alcalde, que va recalcar que en el primer mes de vida d'aquesta proposta «es van assolint els objectius marcats». Ràmia, però, va explicar que «hi ha dies que no s'ha pogut desplegar el servei».

De moment, la policia de barri disposa d'un mínim de dos agents que han encetat la seva tasca repartint a les botigues tríptics amb consells de seguretat. Per desenvolupar aquesta nova proposta de proximitat, en combinació amb les tasques que el cos ja feia, la policia s'ha plantejat fer una divisió del poble en cinc sectors, cada un dels quals engloba diversos barris que es patrullen a peu, de dilluns a divendres de dos quarts de nou del matí a set de la tarda en torn partit. Les patrulles canvien d'horaris segons la zona, amb la finalitat d'alternar pels diversos sectors del poble en funció de les particularitats dels barris que engloben, ja que les necessitats són diferents en funció dels equipaments que alberguen, la concentració comercial i les zones d'oci, entre d'altres.

D'aquesta manera, el servei de policia de proximitat es planteja uns objectius concrets: optimitzar els serveis de primer nivell envers la protecció dels escolars i la disciplina viària en general; millorar el seguiment de les queixes i propostes de la ciutadania a través d'una comunicació més forta amb els veïns i els comerciants, i enfortir la relació amb el teixit associatiu. Tot plegat es concreta amb patrulles a peu que, d'una banda, aporten una presència policial que afavoreix la prevenció respecte a l'incompliment de les ordenances municipals i, de l'altra, reforça les tasques d'inspecció habituals i el control de la via pública i d'altres qüestions regulades com ara la brutícia, el respecte al mobiliari urbà i la tinença responsable dels animals.

LA FRASE

JORDI RÀMIA
alcalde de montgat (PSC)
«El balanç del primer mes de la policia de proximitat és satisfactori, perquè la gent pot manifestar les seves inquietuds i fer propostes als agents»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA