Societat

Els taxistes celebren el decret dels VTC i insten l’AMB a fer el reglament que ha d’ampliar la precontractació als 60 minuts

Els conductors demanen “disculpes” als ciutadans i visitants de Barcelona per les molèsties de la vaga

Els taxistes han celebrat aquest dimarts l’aprovació del decret que regula els vehicles de transport amb conductor (VTC), i que imposa una precontractació per als seus serveis de 15 minuts.

En un comunicat, l’associació Élite Taxi ha assegurat que ara és responsabilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) “posar en funcionament un reglament que permeti establir legalment la diferenciació de sectors”, fins als 60 minuts de precontractació, i acabar amb el que ells consideren una “invasió il·legal” del sector del taxi per part dels VTC.

En aquest sentit, han dit que cal “protegir la ciutat de Barcelona” i han agraït a la seva alcaldessa, Ada Colau, la seva “comprensió” del problema i el seu “compromís” per “no doblegar Barcelona als interessos d’un capitalisme salvatge”.

Els taxistes també han demanat “disculpes” als habitants i visitants de Barcelona per les “molèsties” causades durant la seva vaga, i també han agraït a la conselleria de Territori i al seu responsable, Damià Calvet, que hagi “donat cobertura legal i possibilitat als ens locals de tota Catalunya perquè apliquin els seus propis criteris i puguin augmentar el temps mínim de precontractació”, han dit.

En aquest sentit, han valorat com a “rellevant” que el Govern “aposti per donar suport a un taxi català com a servei públic d’interès, modern i a l’abast de tots i no només d’alguns”.

Els taxistes van aturar les mobilitzacions després de sis dies de vaga, acceptant la proposta de decret de Govern en una ajustada votació després d’una tensa assemblea.

Els representants del sector del taxi ha advertit que promourà més mobilitzacions si el reglament que ha de tirar endavant l’AMB amb l’hora de precontractació no es concreta aviat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós