Societat

Generar valor social amb llibres usats

El projecte es basa en la recollida de llibres usats a través de la xarxa de contenidors d’Ecosol, que ja compta amb 52 punts a la demarcació

Què n’hem de fer, dels llibres que ja no utilitzem? Els hem de llençar per reciclar-ne el paper? O podem donar-los una nova utilitat amb valor social? Aquestes preguntes han servit per idear el projecte Rebooks, la nova iniciativa social del Grup Èxit, que suma els esforços d’Ecosol, l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona, Grup Fundació Ramon Noguera i Fundació Drissa i que compta amb la col·laboració d’Obra Social La Caixa. L’objectiu de Rebooks és generar oportunitats laborals per a persones en situació de vulnerabilitat social. Es basa en la recollida de llibres usats a través de la xarxa de contenidors de roba vermells d’Ecosol, que ja compta amb 52 punts en 26 poblacions de la demarcació de Girona. Aquesta infraestructura i la logística de la recollida que ja s’utilitza per a la roba, facilita l’entrega de llibres en qualsevol horari i punt del territori. Les persones participants del projecte valoren l’estat dels llibres i els classifiquen, en un procés que millora les seves habilitats professionals, alhora que fomenta i dona suport als valors del reciclatge. Un cop classificats, els llibres es posen a la venda a preus molt econòmics al taller degustació que Fundació Ramon Noguera té al carrer Indústria de Girona, a la recentment inaugurada botiga Biodrissa del carrer Ciutadans i al bar cafeteria El Coro, de Sarrià de Ter, que gestiona l’empresa d’inserció Ecosol. El Grup Èxit és una organització empresarial nascuda l’any 2009 de l’aliança d’aquestes tres entitats que desenvolupen la seva activitat en l’àmbit de l’economia social. El grup vol mantenir i incrementar l’activitat econòmica de producció de béns o de prestació de serveis amb la finalitat de promoure la integració sociolaboral de persones amb discapacitat i en greu risc d’exclusió social de l’àmbit d’influència de les entitats integrants. Rebooks és una nova mostra de l’actitud emprenedora i creativa del Grup Èxit per generar iniciatives socials que puguin contribuir a millorar les oportunitats laborals per a les persones ateses per les entitats integrants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona