la contra

Rècord de visitants a Campllong

El bon temps atrau més de 35.0000 persones a la fira comarcal de primavera del municipi

Campllong va batre ahir un dels rècords en nombre de visitants. El bon temps i l'ampli ressò d'aquesta iniciativa va atraure més de 35.000 persones, que dissabte i ahir van visitar la 28a fira comarcal de primavera, mentre que en les últimes edicions la xifra s'havia situat al voltant de les 30.000 persones. Aquest any hi ha hagut l'atractiu afegit de ser l'escenari del 15è Concurs de Vaques de Raça Frisona. Després de 27 anys amb un concurs d'àmbit comarcal, el municipi ha fet un pas endavant, i en aquesta edició s'hi han aplegat uns setanta caps de bestiar d'arreu de Catalunya. La seu de Campllong s'ha afegit a les quatre que fins ara l'havien organitzat: Vic, la Seu d'Urgell, Vallfogona de Balaguer i Mollerussa. Des de la Federació de Frisona de Catalunya (Fefric), es destaca que «a les comarques gironines, amb el 40 per cent dels efectius en l'organització del llibre genealògic i control lleter oficial, ja els corresponia organitzar el concurs català». Ahir a Campllong hi van ser presents el director general d'alimentació, qualitat i indústries agroalimentàries del DAR, Joan Gené, i el responsable del departament a les comarques gironines, Josep Guix.

Un gran nombre d'activitats

La fira de Campllong ha reproduït el mateix esquema d'altres edicions, amb el qual té l'èxit assegurat. Organitzada per l'Ajuntament de Campllong i l'associació de fires i festes del municipi, s'ha pogut assistir a un gran nombre d'activitats, com ara el concurs de pintura ràpida, el morfològic de burro català, que ha tingut la participació de 45 caps de bestiar; el de paletes, en què els concursants han construït la peça escollida per aquesta edició (una creu de base amb dos arcs encreuats); el de miniexcavadores; la tractorada, amb tractors antics (97 vehicles); i moltes altres activitats. També hi ha hagut, durant aquests dos dies de fira, entre altres activitats, una fira comercial multisectorial; una mostra comercial de maquinària agrícola i ramadera; una de vehicles i utillatges industrials; una mostra i venda de productes artesans i d'alimentació; el mercat d'ocasió de maquinària agrícola i industrial; una mostra de bestiar; una exposició d'aus; un concurs de ratafia, amb divuit participants; una exhibició de gossos i diverses exposicions. La fira també ha inclòs demostracions d'oficis artesans, com ara el de cisteller, surer, puntaire i esclopaire.

La fira comarcal de primavera s'acompanya d'unes jornades tècniques sobre temes agrícoles i ramaders, que es desenvolupen des de demà i fins dijous. Els visitants d'ahir, procedents d'arreu de Catalunya, van omplir de gom a gom tot l'espai de la fira, de 40.000 m², dels quals 2.750 estan a cobert. Es tracta d'una fira en què la majoria d'activitats es realitzen a l'aire lliure, i el temps és, per tant, el seu gran aliat. Si la climatologia és favorable, com ha passat aquest cap de setmana, l'èxit de la convocatòria està garantit. Alguns dels visitants deien que vénen a la fira cada any; uns altres ahir ho feien per primer cop, i molts asseguraven que hi tornaran. Aquesta fira és un referent dins del món comercial, agrícola i ramader.

En aquests 28 anys, la fira de Campllong ha vist créixer i diversificar el nombre d'expositors, i s'ha convertit en una gran fira multisectorial en què hi tenen cabuda, entre altres, estands comercials, de degustació i venda de productes artesans i d'alimentació, d'exposició i venda de maquinària agrícola, ramadera i industrial, de vehicles i d'utillatges industrials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró