Societat

Una mirada d’amor i una mà estesa

Cal anomenar les nombroses formes que pren l’esclavitud, a les quals estan sotmesos milions d’homes, dones, joves i infants

Diumenge 17 de novembre, l’Església celebra la III Jornada Mundial dels Pobres. El lema de la jornada és “L’esperança dels pobres mai es frustrarà”. És una crida que insta la comunitat de creients i la resta de la societat a tornar l’esperança perduda a causa de la injustícia, els patiments i la precarietat de vida que viuen milions de persones pobres al nostre món. Ens convida a ser signes d’esperança fent visible el missatge de l’Evangeli i l’estil de vida de Jesús, que és sensible i proper als homes i dones més dèbils. Això implica incloure en els projectes pastorals i sociocaritatius espais per a la trobada i el diàleg.

En el missatge, el papa Francesc ens diu que cal anomenar les nombroses formes que pren l’esclavitud i a les quals estan sotmesos milions d’homes, dones, joves i infants. Ens alerta que cada dia trobem famílies que es veuen obligades a abandonar la seva terra per buscar formes de subsistència en altres llocs; orfes que han perdut els seus pares o que n’han estat separats violentament a causa d’una explotació brutal; joves a la recerca d’una realització professional als quals s’impedeix l’accés al treball a causa de polítiques econòmiques miops; víctimes de moltes formes de violència, des de la prostitució fins a les drogues, i humiliades en el més profund del seu ésser. El papa ens pregunta com podem oblidar els milions d’immigrants víctimes de molts interessos ocults, sovint instrumentalitzats amb finalitats polítiques, als quals es nega la solidaritat i la igualtat? I què podem dir de les persones marginades i sense llar que deambulen pels carrers de les nostres ciutats? El missatge exhorta a descobrir en cada pobre el que necessita,“a no aturar-se davant la primera necessitat material, sinó a anar més enllà per descobrir la bondat amagada en els seus cors, prestant atenció a la seva cultura i a les seves maneres d’expressar-se, i així poder entaular un diàleg veritablement fraternal. Fixem la mirada en l’essencial, que no requereix gaires paraules sinó una mirada d’amor i una mà estesa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART