Societat

Moda

Comença el 080

Custo il·lumina el 080

Custo Barcelona presenta 54 peces amb sorprenents obertures i colors brillants

La firma barcelonina mostra ‘Sogno’, la col·lecció inspirada en l’obre de l’arquitecte Le Corbusier

Chu Suwannapha, un dels convidats estrangers al certàmen de la moda catalana, porta a la capital catalana els colors i les textures d’Àfrica

“El 080 Barcelona és un ecosistema referent al sud d’Europa”, diu la consellera Àngels Chacón

Custo Barcelona és passió, és innovació, és sensualitat, és extravagància, és innovació. És llum. Ahir va il·luminar la passarel·la del 080 en una desfilada de 54 peces d’estiu en què els daurats, els platejats, els blaus brillants, els vermells i els lluentons van sorprendre en uns vestits mínims, oberts per davant i pel darrera, banyadors i biquinis extremadament sensuals, alguns complementats amb capes vaporoses, tot fet amb materials futuristes.

A punt de celebrar els seus 40 anys de carrera i a pocs dies de viatjar a la ciutat que el va fer saltar a la fama mundial, Nova York –on dissabte presentarà la seva col·lecció d’hivern 2020-2021–, Custodi Dalmau, l’ànima de Custo Barcelona, ahir va fer una posada en escena impactant. Wet Paint, , el títol de la seva col·lecció, és un tribut a la individualitat, a la dona que no té por de parlar i que vol ser escoltada on novament persegueix descobrir el cos femení a través de línies i volums experimentals on les obertures són molt presents. Siluetes molt lineals que deixen veure el cos a través de finestres. Wet Paint va entusiasmar els privilegiats que van poder assistir a la presentació a Catalunya d’aquestes peces d’estiu que, en pocs dies, estaran ja a les botigues.

També va ser molt aplaudida la desfilada de la firma Naulover , que va presentar Sogno, la col·lecció de tardor -hivern 2020-2021 inspirada en l’obre de l’arquitecte Le Corbusier. La històrica firma de Barcelona, darrera de la qual hi ha la família Noguera, va presentar peces elegants, bàsicament de punt, adaptables 100% al cos de la dona, tot i que un parell de vestits, els més espectaculars, van ser dos de color daurat, plisats i vaporosos. Naulover ha apostat aquest cop per colors neutres, colors morats, burdeus, blaus i grisos perla.

Del tot diferent una altra col·lecció presentada ahir i molt aplaudida, diferent i arriscada: la de la marca sud-africana Chulaap, una de les firmes estrangeres convidades al certamen català. Fundada per Chu Suwannapha, Chulaap , va posar damunt la passarel·la el color i els contrastos d’Àfrica. Roba de quadres de tots colors i totes les mides combinades amb teixits d’altres formes i colors, tot superposat i combinat amb bosses i barrets de palla, per a nois i per a noies. Van deixar el públic bocabadat no perquè la roba sigui portable sinó perquè era molt artística.

Ahir també va ser el dia de dues altre firmes catalanes: Lera Mamba, darrera la qual hi ha la jove d’Arbúcies Marta Pujol Vilà, que s’estrenava al 080 ( amb una col·lecció de, sobretot, vestits còmodes i molt urbans ) i Maite By Lola Casademunt, la filla de la dissenyadora de Cardedeu que va tornar a posar-se el públic a la butxaca, aquest cop amb l’exquisida col·lecció Saint Germain, inspirada en la burgesia francesa dels anys 70 i 80 del s. XX.

Designers Society, equip creatiu liderat per Pep Generó, va presentar We are summer lovers, roba d’estiu molt portable, sobretot vestits, extremadament senzills, on les protagonistes van ser les ratlles.

El recinte modernista de Sant Pau va acollir ahir la primera jornada de la 25 edició del 080, el certamen català de moda que impulsa el departament d’Empresa i Coneixement, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM). “El 080 Barcelona és un ecosistema referent al sud d’Europa, que posiciona Barcelona i Catalunya com a país obert a la moda i a tota la creativitat i innovació que es genera al seu voltant”, va dir la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón a l’inaugurar el certamen, ahir al migdia. I va insistir que aquest és “ un espai de creació més enllà de les desfilades: un referent en la recerca de sostenibilitat, en difusió de coneixement, en innovació a través de les fash-tech i alhora permet potenciar la producció del sector arreu del país”.

Avui, dia en què s’homenatjarà Andrés Sardá, el dissenyador barceloní desaparegut, ha creat expectació Accidental Cutting, darrera del qual hi ha la dissenyadora i arquitecta Eva Iszoro, que desfila per primera vegada en aquestcertamen de la moda catalana i presentarà un treball experimental, amb volums originals i patrons abstractes.

13:30
hores
d’avui es fa a la sala Domènech i Montaner del recinte modernista de Sant Pau un homenatge al dissenyador barceloní desaparegut recentment Andrés Sardá, un pioner que va veure que la roba interior també formava part de la moda.
11:00
hores
comencen avui les desfilades. Per ordre són: Accidental Cutting, Eik Ai, Sonia Carrasco, Esaú Yori, Txell Miras i Boris Bidjan Saberi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona