Societat

PREMIÀ DE MAR (MARESME)

Rebombori, festa de la cultura popular i la música folk

Enrenou tradicional

Premià de Mar es vesteix aquest cap de setmana de festa major, sense que ho sigui, amb la celebració del Rebombori, una festa amb dos protagonistes clars: la cultura popular tradicional en tots els seus àmbits, i la música folk dels Països Catalans. Un any més, doncs, i ja en van set, les colles de cultura popular de Premià de Mar (gegants, capgrossos, bastoners, grallers, diables, Gafarró i tabalers) sortiran al carrer acompanyades d'altres de convidades que enriquiran les dues cercaviles de la festa. A la Gran Cercavila del dissabte a la tarda hi participaran com a convidats el Ball de Valencians del Vendrell, el Ball de Cavallets d'Igualada, els gegants Bogeria Gegantera de Mataró, els gegants de la Vall de Sitges, els gegantons de Granollers, la Bèstia de Parets del Vallès i el Poll Foll de Ripollet. Pel que fa a la cercavila infantil de diumenge, les colles convidades seran la Godrac de Mataró i els Dragolins, Drac de can Sofre i masses, de Badalona. Abans de començar la cercavila infantil hi haurà el bateig de la nova Geganteta Martineta de Premià de Mar, amb en Pere Boina i la Toneta de Premià de Dalt com a padrins.

Un espectacle de foc, tallers de cultura popular –gratuïts i oberts a tothom– i un sopar popular amb concert de La Carrau i La Principal de la Nit completen la programació de la festa. El rebombori s'acabarà diumenge a la tarda amb l'actuació del grup Se'n Fa Una, que oferirà música tradicional d'arreu del món, amb un repertori molt divers que inclou des de masurques a valsos, polques, xotis, xampanyes o cercles circassians, entre d'altres.

Del 4 al 6 de juny. A diferents places de la vila.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot