Societat

La Generalitat descarta el control de temperatura

La Generalitat descarta incloure el control de temperatura per detectar símptomes de la Covid-19 a l’entrada dels llocs de treball de l’administració catalana (perquè no tenir febre no significa no tenir el virus) i estableix que es farà “si ho disposa l’autoritat sanitària”.

Així ho recull la instrucció 4/2020 del departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, en la qual es detallen mesures de prevenció i seguretat per garantir la protecció del personal al servei de la Generalitat quan s’hagin de reincorporar presencialment al seu lloc de treball. En la instrucció, feta pública ahir, s’indica que el teletreball continua essent la modalitat preferent, i que cada departament haurà de detallar el personal necessari quan es pugui fer presencial, els torns i les mesures higièniques i la separació que cal fer. També s’hi detalla que els serveis de prevenció de riscos laborals identificaran i avaluaran el personal que pertanyi a grups d’especial vulnerabilitat per adaptar els llocs de treball i les mesures de mobilitat.

Per la seva part, el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), en la guia de bones pràctica per a la reactivació dels jutjats, proposa que els òrgans de govern dels jutjats al territori, en aquest cas el TSJ de Catalunya, “recomanin a les administracions l’adopció del control de temperatura en l’accés a les seus judicials”, i que detallin el nombre de funcionaris presencials. El TSJC enllesteix el seu protocol, i el departament de Justícia sosté que “la cúpula del poder judicial s’extralimita en les seves funcions en voler imposar criteris de prevenció als edificis judicials” perquè amb l’estat d’alarma qui fixa les condicions laborals dels funcionaris és el Ministeri de Justícia. Hi afegeix que “el calendari laboral és una facultat de la Generalitat, ara centralitzat pel govern espanyol” i insisteix en “la necessària recuperació de competències”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona