Societat

La Conca recupera la taxa de defuncions habitual però el ritme de nous positius detectats es manté

Els ajuntaments repartiran 14.000 mascaretes entre els majors de 65 anys

La Conca d’Òdena ha recuperat el ritme habitual de defuncions. Així ho ha anunciat l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, a partir de les dades dels serveis funeraris. Segons aquestes, en la darrera setmana s’han produït deu decessos. Tot i “aquesta bona direcció”, l’alcalde a fet una crida a “no relaxar-se” tenint en compte que els nous positius en coronavirus detectats des de l’atenció primària “no baixen”. En aquest sentit, però, ha volgut deixar clar que majoritàriament es tracta de quadres “lleus” que no requereixen hospitalització. Castells també ha anunciat que, a partir de la setmana vinent, els set ajuntaments de la Conca entregaran als veïns de més de 65 anys mascaretes. Les duran a les llars i se’n repartiran un total de 14.000.

Segons les dades dels serveis funeraris, la Conca d’Òdena ha registrat, en la darrera setmana, deu defuncions. “La taxa de mortalitat és la biològica”, ha recalcat l’alcalde d’Igualada, tot i que a fet una crida a “no relaxar-se”. I és que, segons ha manifestat, malgrat que l’hospital de la ciutat està recuperant la normalitat, a l’atenció primària “no baixen els positius”. Ha demanat a la ciutadania mantenir amb les mesures preventives, però ha exigit, una vegada més, als governs catalans i espanyols, tests per a tota la població. “És l’única manera de poder aïllar a les persones i als seus contactes”, ha reiterat.

Castells ha explicat que a l’Hospital d’Igualada un terç dels llits disponibles estan lliures en aquest moment. Hi ha 134 persones ingressades, de les quals només 23 estan contagiades pel virus. A l’UCI hi ha cinc persones més amb la covid-19.

Pel que fa a l’hospital de campanya que es va preparar al poliesportiu de Les Comes, així com la residència medicalitzada, pendent d’inaugurar-se i que el consistori va cedir al Departament de Salut, Castells ha “agraït” que no hagin arribat a utilitzar-se. Preventivament es mantindran “encara que esperem que no s’hagin de fer servir”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona