Societat

Les pirotècnies salvaran la temporada amb Sant Joan

La revetlla de Sant Joan és quan es venen el 95% dels petards de tot l’any a Catalunya

El sector contractarà 3.000 persones per a la campanya

S’obriran 1.000 establiments temporals i 300 de fixos

Sant Joan es podrà celebrar, i amb la festa, les revetlles, perquè ja tot Catalunya estarà en la fase 3 de la desescalada. El sector de la pirotècnia salvarà la temporada, ja que durant la quinzena de Sant Joan és quan els establiments catalans concentren el 95% de la facturació anual. Així ho van explicar ahir l’Associació de Fabricants i Majoristes de Catalunya de Focs d’Artifici (Afimac), l’Associació de Comerciants de Focs Artificials d’Espanya (Acfae) i l’Associació de Venedors de Pirotècnia en Caseta de Barcelona (Avpbcn), les més importants del sector, que, a través d’un comunicat, van assegurar que juntament amb les administracions competents han dissenyat un pla de xoc per a la celebració d’un Sant Joan amb les màximes garanties de prevenció i seguretat. Sant Joan, sí és el lema de la revetlla, que es podrà celebrar i que el sector pirotècnic ha dissenyat amb les autoritats, principalment Protecció Civil i el Departament de Cultura.

Sense les falles de València i sense moltes festes majors, les pirotècnies catalanes calculen que podrien haver perdut per culpa de la crisi del coronavirus fins al 75% de la facturació anual, però esperen remuntar de cara a aquesta revetlla. Tot i que la previsió de facturació per a aquest Sant Joan se situa un 25% per sota respecte a l’any anterior, el sector valoraria com un èxit arribar als 12 milions d’euros en vendes.

Aquest any està prevista l’obertura de 1.000 establiments de venda temporals a Catalunya, a més de les 300 botigues fixes. En conjunt es contractaran unes 3.000 persones per a aquesta campanya.

El pla de xoc elaborat pel sector preveu unes normes de seguretat i d’higiene molt exhaustives. El repte principal és facilitar al màxim la seguretat i la prevenció, i per això demanen als clients no esperar fins a última hora per fer les compres. “Normalment, les vendes les fem en els últims tres dies, però aquest any hauríem d’aconseguir invertir aquesta tendència per evitar aglomeracions”, va dir ahir a través del comunicat Josep Maria Vilardell, president de l’Avpbcn i portaveu del sector.

Encàrrecs ‘online’

“Una solució que hem posat a l’abast de la gent i que pensem que serà molt útil per a tothom és fer les comandes online i recollir-les a la botiga”, va dir Vilardell, que va recordar que la normativa del sector no permet l’entrega a domicili, però, en canvi, tenir-ho tot encarregat estalviarà cues i temps d’estar-se davant la caseta de venda.

La pirotècnia creu que aquest any es vendran més “lots de productes dissenyats per a infants i famílies”, així com “les fonts i les bateries, que per les distàncies d’ús poden ser productes que s’adaptin molt bé a la situació actual”, segons Vilardell. Calculen que la despesa mitjana per família serà de 40 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona