Societat

Societat

La paqueteria del futur

Girona estrena un projecte pilot de repartiment de paqueteria intel·ligent amb vuit contenidors distribuïts per tota la ciutat

Aquest sistema permet treure vehicles de la circulació i reduir les emissions de CO2

Girona estrenarà un pla pilot de repartiment de paqueteria intel·ligent entre comerços i clients o entre particulars. Es tracta d’un sistema de contenidors repartits en vuit punts de la ciutat –cada un té departaments de tres mides diferents– on poder deixar els paquets. Per fer-ne ús cal registrar-se al web de l’empresa Smart Point Girona . L’usuari que deixa el paquet indica el telèfon de la persona receptora, que rebrà un missatge de l’empresa de paqueteria preguntant-li en quin punt intel·ligent i en quina franja horària vol recollir el paquet. Un vehicle elèctric el lliurarà al punt escollit seguint la ruta més eficient. El receptor només ha de presentar-s’hi dins la franja horària convinguda i entrar a l’aplicació. Amb un sol clic podrà obrir la porta del departament i recollir el paquet.

Aquest sistema de paqueteria es va presentar ahir al punt instal·lat al carrer Migdia, just al costat de la biblioteca Ernest Lluch. Ignasi Martín, representant de Smart Point, l’empresa catalana que l’ha dissenyat, va explicar que aquest sistema beneficia el comerç local, minimitza el risc de contagi de Covid-19 perquè evita el contacte entre persones i redueix les emissions de CO2 perquè treu vehicles de la circulació: “Amb el repartiment convencional, cada paquet s’entrega una mitjana d’1,7 vegades. Això vol dir que tens cotxes fent voltes i contaminant. Amb aquest sistema intel·ligent traiem aquests vehicles de la circulació.” Per Martín, es tracta que el paquet “persegueixi les persones”, no al revés. També va avançar que aquest sistema s’estendrà aviat a d’altres ciutats catalanes i europees. El servei és, de moment, gratuït, però més endavant està previst que el cost per a qui enviï el paquet sigui d’un euro.

En la presentació hi va ser present el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, que va explicar que aquesta iniciativa s’emmarca en l’estratègia Smart Catalonia, iniciada el 2016 amb l’objectiu de “fomentar la innovació arreu del territori per ser un país no només consumidor de tecnologia, sinó també productor”. Puigneró també va lloar l’aposta “sostenible” d’aquest projecte pilot: “Entronca amb una de les grans prioritats que avui tenim tots els governs, que és que les nostres ciutats i països lluitin contra el canvi climàtic.”

Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, va incidir en els beneficis que aporta aquest projecte al comerç local: “Mesures com aquestes són importantíssimes per al comerç local. [...] És clau que l’administració ofereixi eines alineades amb l’eficàcia del comerç local, que millorin la seguretat de les persones en les condicions actuals. Estem implicats amb la mobilitat sostenible i amb el suport al comerç.”

De moment Girona disposarà de vuit punts amb contenidors intel·ligents. Els set restants estaran situats a la cantonada entre el passeig d’Olot i el carrer del Riu Güell; a la plaça d’Espanya, 7; al carrer Emili Grahit, 55; a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba, 15; a la plaça de la Diputació, 3; al carrer de Bonastruc de Porta, 1 i a la rambla Xavier Cugat, 29.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS