Societat

“Des d’Orient ens han dit que no es pot fer”

L’Ajuntament de Barcelona anuncia que no hi haurà cavalcada de Reis

Ses Majestats els Reis d’Orient Melcior, Gaspar i Baltassar han fet saber a l’Ajuntament de Barcelona que aquest any i per culpa de la pandèmia de la Covid-19 no es podrà fer la tradicional cavalcada del 5 de gener, missatge que ahir va ser transmès a la població pel regidor de Cultura, Joan Subirats, i pel responsable dels programes culturals de l’ICUB, Esteve Caramés. “Aquest any, així ens ho han comunicat des d’Orient, no és possible de fer les cavalcades com les coneixem tradicionalment, ni a la ciutat ni als districtes”, va explicar Caramés.

Ses Majestats no es passejaran pels carrers de Barcelona, per evitar les aglomeracions de grans i petits, però sí que arribaran a la ciutat i descarregaran tots els regals, abans de repartir-los. L’arribada serà amb vaixell al port del Fòrum i, com cada any, l’alcaldessa els farà els honors. Aquesta arribada serà retransmesa per TV3, Betevé i TVE.

Al Fòrum es farà un campament d’una hectàrees de superfície on hi haurà els patges reals que podran ser visitats pels nens a partir del 28 de desembre. Per fer-ho caldrà fer una reserva prèvia, a través del web municipal, per controlar l’ocupació. El termini per aconseguir una plaça de visita al campament s’obrirà el 15 de desembre.

El regidor Subirats va assegurar que, tot i que no hi haurà la cavalcada, els Reis no deixaran de passar per totes les cases per deixar-hi els regals que els hauran demanat.

Dotze palmeres de llum per rebre el 2021

Abans de la nit de Reis, la ciutat haurà viscut una altra de les nits calentes de Nadal, la del 31 de desembre, que destaca perquè és un dels moments de l’any de més bullici al carrer i als locals de festa i de major interacció entre persones, conegudes o no. L’Ajuntament ha dissenyat un pla per evitar aquestes aglomeracions consistent en el fet que cada districte de la ciutat projectarà al cel dotze palmeres de colors, per marcar les dotze campanades que certifiquen el canvi de dia. Tot seguit hi haurà un espectacle de foc de quinze minuts, que es podrà veure des de bona part de la ciutat, com ja va passar amb la reeixida versió del piromusical de les festes de la Mercè.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona