Societat

La cèl·lula de Ripoll va tractar de llogar furgonetes a diversos particulars dient que era per una mudança

Un dels testimonis explica que Younes Abouyaaqoub va argumentar que volia que el préstec fos “entre musulmans”

La cèl·lula de Ripoll va tractar de llogar furgonetes a diversos particulars dient que era per fer una mudança. Això han explicat tres testimonis a la sessió d’aquest dijous del judici dels atemptats de l’agost del 2017 a l’Audiencia Nacional. Un d’ells, que coneixia a Younes Abouyaaqoub perquè va comprar al jove de Ripoll un cotxe l’any 2016 per ‘Wallapop’, va rebre una trucada dos mesos abans de l’atemptat en la qual l’autor material de l’atropellament de la Rambla li demanava la seva furgoneta “per fer una mudança”, però la volia sense conductor. Abouyaaqoub va argumentar que volia que el préstec fos “entre musulmans” però que li pagaria.

El testimoni, que utilitzava la furgoneta per fer mudances, s’hi va negar i va dir que provés a través d’empreses de lloguer. La suposada mudança era des d’Alcanar a Tarragona, segons va dir Abouyaaqoub al testimoni.

Els autors dels atemptats també van demanar al propietari d’una botiga de comestibles de Sant Carles de la Ràpita que els deixés la seva furgoneta. Van anar presencialment a la botiga a fer la petició. Nega que fossin clients habituals.

Aquest testimoni ha explicat que li van dir que la necessitaven per moure uns “trastos” per un canvi d’habitatge. El propietari es va negar a deixar-los-la. També ha testificat el fill del propietari de la botiga, que ha dit que quan es va fer la petició ell estava al Marroc de vacances (hi va ser des del juliol fins al 3 d’agost del 2017).

També ha declarat un familiar llunyà dels Aalla, per part materna, a qui Youssef va trucar per demanar-li la seva furgoneta “per una mudança”. El testimoni explica que es va negar a deixar-la perquè ell “no deixa el seu vehicle a ningú”. No van arribar a parlar de pagar pel lloguer.

Un treballador de la companyia ‘Rent a car’, de lloguer de vehicles a Castelló, va rebre una trucada d’un membre de la cèl·lula de Ripoll el 16 d’agost del 2017 en què la qual demanava llogar una furgoneta de forma “urgent”. El testimoni explica que el va sobtar que li digués que trucava de Barcelona, però que digués que en una hora podia passar a recollir-la.

“El que és lògic és que la llogués a Barcelona”, ha dit. El testimoni ha explicat que no els va llogar cap vehicle perquè no en tenia cap disponible. Tot i expressar que no en tenia, el noi “insistia” i expressava tenir “molta urgència”.

També ha testificat el propietari d’un restaurant on va treballar Youssef Aalla a qui va trucar el 16 d’agost al migdia demanant que li llogués un 4x4. No va dir per a què el volia. El testimoni es va negar a llogar-lo i va recomanar que mirés de llogar-ne a Puigcerdà. Mai abans li havia deixat aquest vehicle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona