Societat

Turisme

Empremtes de Catalunya

· Es presenta la primera col·lecció de records identificats amb el país · Es vol aconseguir que els turistes comprin els souvenirs locals · 60 artesans de tota la geografia catalana han elaborat 228 productes

Un imant d'una cua de peix de Tarraco o els castellers en paper maixé són alguns dels records que els turistes que visiten Catalunya poden comprar per emportar-se a casa i tenir, d'aquesta manera, una imatge real del país que han visitat, ja que en molts casos s'emporten souvenirs que tenen poc a veure amb la cultura catalana.

Així doncs, el conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, va presentar ahir el primer catàleg d'Empremtes de Catalunya, una col·lecció de productes artesans típicament catalans que “volen trencar amb aquesta dinàmica perversa en què el turisme no estira de l'artesania de qualitat local, sinó que hi ha històries tan curioses com la dels barrets mexicans”, reconeixia el conseller referint-se als articles que alguns turistes compren a les zones més visitades del país, com el centre de Barcelona.

Amb l'arribada del primer catàleg s'assoleix també “el doble objectiu d'obrir nous canals de venda per als artesans i desenvolupar i contribuir a modernitzar el sector comercial orientat al turisme, amb un producte singular, de qualitat i que ofereixi una imatge real i garantida de Catalunya”.

I és que la directora d'Artesania de Catalunya, Gemma Amat, va explicar que és una marca registrada que “vol explicar el país a través de la seva iconografia plasmada en el producte artesanal”. I és que l'artesania, segons el conseller Huguet, no havia trobat la manera de comerciar intel·ligentment i a més “ni aquest sector ni el turisme havien aprofitat el gran potencial de tangibles i intangibles de la nostra cultura”.

El catàleg Empremtes, que ha estat la culminació d'una iniciativa que es va engegar fa quatre anys, ha estat elaborat per 60 tallers d'artesans d'arreu del país i recull 228 productes agrupats en vint-i-vuit famílies (art, cultura, història i costums populars...) que s'han definit per la seva rellevància com a factor identitari i explicatiu de Catalunya, va apuntar el titular d'Innovació. Però aquest projecte no ha arribat al seu punt final, sinó que està obert a noves incorporacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]