Societat

Creen una nova aplicació per a malalts d’ELA

Quatre pacients d’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) dels hospitals de Bellvitge i del Mar, a l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona, han començat, aquest mes de desembre, a utilitzar l’aplicació mòbil LinkELA, en un projecte que tindrà quatre mesos de durada per a la seva validació. Es tracta d’un projecte de telemedicina adreçat específicament als pacients d’ELA que vol millorar la seva qualitat de vida i acostar-los als professionals especialitzats en condicions d’equitat, vinguin d’on vinguin, ja sigui de Canàries o de Barcelona. La Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls és la impulsora del projecte, que vol connectar els pacients d’ELA amb tots els hospitals que ofereixen una atenció multidisciplinària.

Mónica Povedano, responsable de la unitat de malaltia de motoneurona de l’hospital de Bellvitge, ha explicat a Efe que amb aquesta plataforma de telemedicina, LinkELA, asseguren “la continuïtat assistencial” i apropen “l’hospital i els professionals especialitzats al domicili del pacient”. Els pacients valoren sobretot la qualitat de vida des del diagnòstic. A més, “aquesta aplicació facilitarà la seva inclusió en assajos clínics internacionals i el seguiment de les dades que es generin”, de manera que tindran “una millor informació continuada de la malaltia”, considera Povedano.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia