Societat

Cavalcada

a Igualada
Igualada

La salut obliga a deixar a casa la logística d’una cavalcada centenària

Més de mil persones fan falta cada any per fer rodar la gran cavalcada de Reis que Igualada celebra des de fa 126 anys. Enguany se’n celebraria l’edició 127, però les restriccions sanitàries que ha imposat la Covid-19 han obligat a suspendre-la. Ses Majestats arribaran a la capital de l’Anoia, però serà un acte gairebé privat, que serà retransmès pel Canal Taronja i el canal de YouTube dels Reis d’Igualada, amb la rebuda per part de l’alcalde, Marc Castells, i la consellera de Cultura, Àngels Ponsa.

La cavalcada d’Igualada podria rebre la consideració d’esdeveniment únic, perquè durant el seu recorregut habitual una munió de patges fan entrega de les joguines a totes les nenes i els nens que ho hagin demanat. D’aquesta manera, els petits no han d’esperar a llevar-se l’endemà per comprovar quins obsequis tenen, sinó que els reben la mateixa nit de mans dels patges, que entren al menjador de casa. Tot un espectacle carregat d’il·lusió i d’emocions.

Tot plegat obliga a desplegar una logística molt important, perquè no és el mateix passar per les cases quan els nens estan dormint que fer-ho quan estan desperts i esperant-los amb els ulls ben oberts. És per aquest motiu que es necessiten més de mil persones per poder fer arribar totes les joguines el mateix dia 5 al vespre a tots aquells que ho hagin demanat.

Al costat dels Tres Reis d’Orient, el patge Faruk és l’altra gran estrella de la cavalcada. És l’emissari de Ses Majestats i arriba a la capital de l’Anoia cada 28 de desembre per estar al corrent de tots els preparatius per a la gran festassa. Amb el temps, es va crear un himne que exalta el patge i avui també se sentirà en la retransmissió televisiva que se’n farà. Aquest any, l’arribada del patge va ser triple, perquè es va repetir fins a tres vegades per poder controlar l’aforament del pavelló de les Comes, on es va fer l’acte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona