Societat

projectes

Aconseguir l'accés és la prova de foc

Al món, 145 països comparteixen riu amb els veïns i aquests rius representen el 60% de la capacitat fluvial mundial. D'aquests països, dotze depenen gairebé completament de l'aigua de rius que neixen fora dels seus territoris. En resum, qui té la font o la clau de pas –ja sigui d'aigua, de gas o de petroli–, té un dret similar al de conquesta.

L'accés a l'aigua és l'objectiu de treball de moltes de les actuacions en les quals hi participa l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), conjuntament amb altres organitzacions. Patrícia Rodríguez, cap de l'àrea d'Àfrica Subsahariana de l'ACCD, explica que “bàsicament hi ha dues tipologies de projectes: uns en què es busca la millora del coneixement del recurs hídric i la seva gestió, i altres en què es treballa en la provisió de serveis i ús de l'aigua de boca i productiva (rec)”. En el marc d'aquest segon tipus, “es construeixen pous i es treballa amb la població local per gestionar-los”, diu Rodríguez.

L'ACCD està treballant a l'Àfrica Subsahariana, concretament a Moçambic, Senegal, Etiòpia, Burkina Faso i Camerun, des del 2003. També està present en projectes de l'aigua a Bolívia i al Sàhara, als camps de refugiats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.