Societat

La sisena onada ha arribat al pic i ja anem de baixada

Aquesta setmana s’han comptabilitzat 20.000 positius menys que l’anterior

Segons l’Rt, la propagació baixa

Els contagis de la covid han baixat aquesta setmana a 230.218, 20.000 contagis menys que la setmana anterior, quan es van batre xifres rècord i es va arribar als 250.300 positius. Segons les dades fetes públiques ahir per Salut, també s’ha reduït la incidència acumulada a set dies (2.950 casos) i segueix baixant el risc de rebrot (6.121 punts). Baixa també el nombre de pacients ingressats a l’UCI i als hospitals, i totes aquestes dades positives, sumades al fet que la velocitat de propagació de la malaltia (Rt) està estabilitzada i ha baixat a 1,04 (cada 100 infectats contagien una mitjana de 104 persones), fan considerar als experts que la sisena onada ja ha tocat sostre i que ara ja estem en una situació de descens.

En el segon dia sense pràcticament restriccions en la restauració, ja tan sols es reivindica que s’elimini la distància entre les taules, mentre el sector de l’oci nocturn pressiona per tornar a obrir, tot i que ja divendres el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va dir que amb tota probabilitat no podran tornar a obrir bars i discoteques fins al segon cap de setmana de febrer. El passaport covid, en principi, tampoc es demanarà.

LA XIFRA

230.218
contagis
s’han declarat aquesta setmana a Catalunya. Ha baixat el nombre d’hospitalitzats i ingressats a l’UCI.

“Conviure-hi mentre no aparegui una altra variant”

L’epidemiòloga i consultora en salut global de l’OMS Alba Vilajeliu creu que entre la segona meitat de març i principis d’abril la pandèmia millorarà i s’entrarà en una fase en la qual haurem de “conviure amb la covid, sempre que no aparegui una nova variant”. En declaracions a Catalunya Ràdio, l’epidemiòloga va alertar que, no obstant això, el virus té la capacitat d’anar canviant, de fer mutacions, per la qual cosa és necessari estar atents i disposar de sistemes de vigilància per poder adaptar-nos a les noves circumstàncies. En el cas que la subvariant “òmicron sigil·losa” (el subllinatge BA.2) no sigui més rellevant, Vilajeliu va dir que l’escenari serà de “convivència” amb la covid, i que en principi només serà necessari protegir les persones de més risc (majors de 60 anys, embarassades i malalts crònics) per evitar que pugi molt l’hospitalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA