Societat

Prop de 350 mostres de vi, en el 27è Girovi

Uns 90 tastadors experts van valorar dissabte la qualitat dels vins presentats amb un tast a cegues

Prop de 90 tastadors experts van valorar dissabte, reunits a l’hotel Carlemany de Girona, la qualitat d’unes 350 mostres de vins de totes les DO de Catalunya que es van presentar en el XXVII Concurs de Vins, Escumosos i Vermuts de Catalunya Girovi 2022. Els tastadors van fer les seves valoracions amb un tast a cegues (ampolles embolicades).

Un cop acabat el recompte, les medalles van estar molt repartides entre tots els cellers que s’hi van presentar de les diverses denominacions d’origen. Van obtenir guardons, amb molta participació, firmes importants del Penedès, la Terra Alta, l’Empordà i d’altres DO, així com petits cellers que s’hi presentaven per primera vegada. De les comarques gironines, hi van destacar els cellers Gerisena i Perelada per la quantitat de guardons aconseguits.

Les dues mostres més ben puntuades de tots els vins i escumosos participants en aquesta edició van ser: Finca Barqueres 2018 (vi negre criança, del celler Tomàs Cusiné, DO Costers del Segre) i Gramona La Cuvee 2017 (vi escumós Corpinnat brut gran reserva, del celler Gramona).

I les etiquetes més ben valorades per la seva originalitat, segons el jurat, van ser les següents: entre els vins tranquils, Núria de Montargull rosat, del celler Miquel Pons, DO Penedès; entre els escumosos, Gran Rigau Brut Nature Reserva, del celler Freixa Rigau SA, DO Cava, i entre els vermuts, Dos Déus Origins Reserve Red, del celler Priorat B&D Lab.

El Concurs de Vins, Escumosos i Vermuts de Catalunya, conegut amb el nom de Girovi, ha arribat aquest any a la XXVII edició.

L’esdeveniment va ser creat l’any 1995 per Agustí Ensesa, fundador de l’Escola de Tastavins del Gironès. Està homologat per Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya. L’escola de Tastavins del Gironès assumeix la responsabilitat de l’organització i el desenvolupament del concurs.

Es té el suport de la Diputació de Girona, de l’Ajuntament de Girona, l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona, l’Associació Catalana de Sommeliers, la Federació d’Associacions d’Hostaleria i l’agència de transports Corcoy de Girona. El principal objectiu del Girovi és promocionar els vins catalans.

LA DATA

1995
Any de creació
del concurs per part d’Agustí Ensesa, fundador de l’Escola de Tastavins del Gironès.

LA XIFRA

90
tastadors experts
van ser els encarregats de valorar dissabte els diversos vins que es van presentar al concurs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.