Societat

El brot d’òmicron de Xangai no s’atura i arriba a Pequín

La capital xinesa comença a fer tests massius a la població pel temor d’un confinament indefinit

El pànic s’apodera de molts ciutadans, que buiden els estants dels supermercats de la ciutat

L’onada de contagis d’òmicron motiu d’un confinament quasi total a Xangai ha arribat a Pequín malgrat els enormes esforços de les autoritats sanitàries i els sacrificis dels ciutadans i de l’economia xinesa. Tot i l’estricta política de “covid zero” dictada pel mateix president Xi Jinping, el virus ha estat detectat a la capital xinesa i les autoritats ja han traslladat a més de 3,5 milions de residents del districte de Chaoyang l’obligació de passar tres tests de coronavirus al llarg d’aquesta setmana després que aquesta àrea residencial hagués registrat 26 dels 47 casos simptomàtics detectats des de divendres passat a la capital xinesa.

Com a conseqüència d’aquest elevat nombre de casos, es van confinar més d’una dotzena d’edificis residencials a Chaoyang, una zona cèntrica acomodada que dona cabuda a ambaixades i empreses internacionals. Segons informen diversos mitjans locals, a Pequín els carrers estaven més tranquils del que és habitual i només es veien certes aglomeracions en els punts habilitats per fer els tests de covid-19 a Chaoyang, tot i que el temps d’espera era inferior a una hora. En total, la Xina va notificar ahir 3.266 casos simptomàtics i 20.454 casos asimptomàtics, la majoria dels quals es van registrar a Xangai, amb 19.455. Pequín va informar ahir de dinou casos, cinc dels quals eren asimptomàtics.

Tot i que les autoritats sanitàries de Pequín esperen evitar el confinament i els greus problemes que encara es viuen a Xangai, ahir nombrosos residents de la capital xinesa van acudir en massa als supermercats i centres comercials per abastir-se de menjar i evitar l’escassetat d’aliments que hi ha hagut en algunes àrees de Xangai al llarg de les dues darreres setmanes de confinament a la capital econòmica del país. Grans cadenes de supermercats van assegurar que havien més que duplicat els inventaris i van ampliar horaris d’obertura. Molts dels centres de fitnes i gimnasos de la capital van cancel·lar les classes o van tancar. La ciutat també va imposar controls d’entrada estrictes, amb l’obligació per als viatgers de tenir una prova de covid-19 negativa feta en les darreres 48 hores.

A Xangai, voluntaris i treballadors del govern van erigir barreres metàl·liques en diversos districtes per bloquejar carrerons i entrades a complexos d’apartaments per controlar una població cada cop més descontenta amb la gestió de la pandèmia per part de les autoritats. En els edificis on s’han trobat casos de covid, les autoritats van tancar i segellar les entrades principals i van deixar només una petita obertura per al pas dels treballadors de prevenció de pandèmies. En alguns edificis de la ciutat, els mateixos veïns van trencar les barreres que els impedien sortir i van protestar per les estrictes mesures que imposa la política de “covid zero”.

3,5
milions
de residents de Pequín s’hauran de sotmetre a tests de covid-19 aquesta setmana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins