Societat

L'alcaldessa de Les Useres confia que es pugui extingir l'incendi aquest matí

L'alcaldessa de Les Useres (Castelló), Delia Navarro, confia que "l'incendi pugui estar controlat durant el matí d'avui ja que ha canviat la direcció del vent". Ha dit que "queden alguns focus i que el foc ha afectat a zones de matolls i una part del Camí dels Peregrins (declarat Monument Natural).

Segons veïns de la localitat, "el foc s'ha desencadenat per la negligència d'una operaris que treballaven amb una radial i un bufador en una xarxa elèctrica de la zona de la Ponsa", a uns set quilòmetres de la Ponsa, a Les Useres. Han assegurat que "la meitat del terme municipal de Les Useres està calcinat i el foc s'ha extingit ara fins a Costur i Figueroles".

Han afirmat que "totes les carreteres estan tallades i afortunadament no hi ha desgràcies personals, ni ha afectat granges o masies".

Ja han cremat més de 1.000 hectàrees
L'incendi, que afecta ara també els termes municipals d'Atzaneta i Llucena (Alcalatén), ha calcinat entre 1.000 i 1.500 hectàrees de matoll i cultiu, segons han informat fonts de la Conselleria de Governació.

Aquest migdia els mitjans aeris de la Unitat Militar d'Emergències han sobrevolat la zona amb el conseller de Governació, Serafín Castellano, segons les mateixes fonts.

Pel que fa als efectius, han estat treballant alhora més de 300 persones, recolzades en 20 mitjans aeris, 24 brigades (10 de la Diputació Provincial i 14 de la Generalitat) i 30 autobombes (14 de la Generalitat i 16 de la Unitat Militar d'Emergències), segons les mateixes fonts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA