Societat

Pendents del telèfon i l'ADSL des del 2000

LA NOTÍCIA DEL LECTOR

Els veïns del barri del Serrat de l'Ametlla del Vallès no disposaven de línies telefòniques sobreres des de l'estiu de l'any 2000. Fins ara per contractar un telèfon nou havien d'esperar que algú es donés de baixa, l'única manera que un altre pogués contractar la línia. Sempre a remolc d'algú, ja que no tenien solució de la companyia encarregada, Telefónica. La situació, però, s'ha suavitzat i actualment quasi la totalitat d'aquest barri disposa de línia telefònica i ADSL. Però ara li ha tocat el rebre a la urbanització veïna, el barri de la Miranda.

Actualment en aquest barri tenen problemes per contractar línies i connexions telefòniques de banda ampla. La situació sembla que es repeteix. Des de Telefónica afirmen que "la central telefònica està molt lluny de la població, i per això el senyal hi arriba amb més mala qualitat". Segons la companyia, s'estan duent a terme les actuacions necessàries perquè el problema estigui solucionat a principis de l'any que ve.

Aquest cop, però, qui s'ha avançat a la companyia de telèfons ha estat l'alcalde de l'Ametlla, Jordi Pousa, el qual ha procedit a la instal·lació d'una xarxa Wi-Fi municipal perquè la gent, durant la llarga espera, es pugui connectar. A la Miranda hi ha prop de 300 cases habitades, i segons un dels veïns afectats, Josep López, "la gent que fa dos anys que viu al poble pot tenir perfectament ADSL, però tots aquells que hi vénen a viure ara no en tenen".

Per Telefónica "no es tracta d'un problema econòmic", sinó que si han tardat tant a resoldre aquest problema és per "la tramitació dels permisos per realitzar instal·lacions a la via pública, així com la necessitat de concretar acords amb d'altres companyies". Joaquim Aguilar, president de l'associació de veïns del barri del Serrat, creu que si "després de tants anys, finalment han decidit donar-nos línies, es deu també a la implicació veïnal de l'Ametlla". Els veïns es mostren esperançats, ja que, de moment, les actuacions van per bon camí. I si tot va bé l'any que ve ja disposaran d'una connexió millor.

Preveure la demanda
Telefónica és conscient que el municipi ha tingut un fort creixement i que la gent que hi ha al poble ha passat de tenir-hi una segona residència a viure-hi sempre. Per això, aquesta vegada, prefereix avançar-se als esdeveniments i està aixecant una nova planta telefònica a la Miranda per oferir una bona connexió de banda ampla al barri i més línies telefòniques.

Atès que el barri va tenir un fort creixement fa uns anys i que encara segueix creixent, des de la companyia volen fer les obres necessàries perquè no es repeteixi el mateix problema del barri del Serrat.

Per la companyia, "el problema no és que hagi crescut, sinó que ho hagi fet de manera tan dispersa i apartada del nucli". Josep López, veí de la Miranda, ha recordat que "per a qui veritablement és un problema tot això és per als que utilitzen casa seva com a lloc de treball. No tenen ADSL i actualment és inviable pensar a treballar sense la xarxa".

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a la trucada de Josep López, veí del barri de la Miranda de l'Ametlla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.