Societat

L'Ebre, el Noguera Pallaresa i el Segre es desborden per les últimes pluges

Sequera

Els rius Ebre, Noguera Pallaresa i Segre s'han desbordat per les plugues dels darrers dies i han inundat pobles i camps de conreus. Les darreres precipitacions i el desembassament, primer d'Oliana i després de Rialb, han provocat un increment del cabal del riu Segre. Així, el cabal del riu al seu pas per Balaguer és de 478,20 metres per segon, un valor molt superior a la mitjana registrada durant aquest mes de maig, que ha estat de 9,92 metres cúbics per segon.

El cabal del riu Segre al seu pas per la Seu d'Urgell és de 106,86 metres cúbics per segon i la tendència és d'increment. Aquest també és un valor molt superior als 33,87 metres cúbics per segon de mitjana que ha registrat el riu per aquesta zona durant el mes de maig.

A l'alçada de Seròs, el riu ha arribat als 734,80 metres cúbics per segon a primera hora del matí i ha inundat alguns camps.

El Noguera Pallaresa
Segons l'ajuntament de Sort, les continuades pluges que estan caient a la comarca del Pallars Sobirà des del mes d'abril estan provocant una situació de risc d'inundació en els propers dies.

Les precipitacions que van caure al Pallars Sobirà durant el mes d'abril va propiciar que s'omplissin els aqüífers del territori i que s'acumulés una bona reserva d'aigua en forma de neu en cotes superiors als 1.500 metres.

L'alcalde de Sort ha subratllat que el riu Noguera Pallaresa "està assolint uns nivells suficientment alts com per mantenir un prudent estat d'alerta per a la protecció civil".

Miravet i Xerta, inundats
L'obertura de les comportes dels pantans de Riba-roja, Mequinensa i Flix, que es trobaven al 90 per cent de la seva capacitat com a conseqüència de les pluges d'aquests últims dies, han inundat diversos camps i pobles de la Ribera Baixa i el Baix Ebre, com Miravet i Xerta.

Des de l'Ajuntament de Miravet han denunciat que la conselleria de Medi Ambient i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre els havien informat que obrien comportes i que deixarien anar 1.800 metres cúbics d'aigua per segon, quantitat que des del poble neguen i asseguren que s'estan descarregant entre 2.150 i 2.200 metres cúbics d'aigua perquè "si no, no haguéssim patit inundacions".

De moment, el riu s'ha desbordat a la part baixa de Miravet i ha entrat en tres cases i una perruqueria, i un altre habitatge ha quedat totalment inundat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.