Societat

Un ferrer torna a aixecar el toro del Bruc i Osborne li paga la grua

Curiositats

Un ferrer de Masquefa, ajudat per deu persones més, ha aixecat el toro d'Osborne per iniciativa pròpia, tot i que al final ha estat la mateixa empresa Osborne qui li ha pagat el cost de l'acció. El toro, l'últim que hi ha a Catalunya i que es pot veure des de l'autovia A-2 al municipi del Bruc, va ser tombat l'agost passat per un grup independentista autoanomenat Germandat Catalana de la Bandera Negra que volia "netejar" la muntanya de Montserrat de la "immundícia cornuda espanyola que pretenia embrutar-la".
Aquella no va ser la primera ni segurament l'última vegada que el toro anava a terra. Ara, però, la gesta ha estat a la inversa. Guillermo Acosta assegura que ha estat "una gràcia", que se li va posar la dèria al cap d'aixecar el toro i que al final ho ha aconseguit.

El dissabte 17 de maig, Acosta i deu persones més van anar fins al Bruc amb dues grues i van tardar poc més de dues hores a aixecar el toro. "No hi ha cap rerefons polític en la meva acció", assegura aquest ferrer de Masquefa, que abans de fer realitat el seu objectiu va trucar a la casa Osborne per anunciar-los que tant si els semblava bé com si no, aixecaria el toro al Bruc. "Em van dir que fes el que vulgués", explica.

Al final, però, Acosta assegura que l'empresa de licors s'ha fet càrrec de les despeses.

Aquest veí de Masquefa remarca que no hi ha cap raó política darrere la seva acció: "Per mi el toro és un tros de ferro. Sóc ferrer i la veritat és que m'agrada aquesta figura i dreta encara està millor". "El toro de l'Osborne no té res a veure amb la política, només és un tros de ferro i els que associen aquesta figura amb qüestions polítiques no arriben ni al 5 per cent de la població". "Jo també sóc català", afirma assegurant que hi ha "molta gent que està contenta que l'hagi aixecat".

"Ara m'és igual, que diguin el que vulguin i si el volen tirar a terra, que el tirin", remarca. Amb tot, no entén per què hi ha gent que s'entesta a tirar-lo a terra o sabotejar-lo perquè és una marca publicitària d'una empresa privada. "D'això se'n diu vandalisme", afegeix.

El toro del Bruc, que fa 14 metres, és un dels prop de 90 que hi ha arreu de l'Estat. El del Bruc, però, és l'únic que queda a Catalunya i ha patit diversos sabotatges. El primer cop que el van tirar a terra va ser el 12 d'octubre del 2002.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva