Societat

Solució a Girona per a tres famílies en risc de desnonament

La Sareb firma contractes de lloguer amb veïns del bloc de Sant Narcís

Treball conjunt entre el consistori i la PAH

Tres famílies amenaçades de ser desnonades d’un bloc del barri de Sant Narcís de Girona han trobat una solució per evitar quedar-se al carrer. Fonts de l’àrea municipal d’Habitatge destaquen que ja s’han signat dos contractes de lloguer social i n’hi ha un altre que “està a punt de tancar-se”. L’edifici en qüestió és de la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) i hi viuen una trentena de persones, distribuïdes en onze immobles, segons fonts municipals.

Dimecres la regidora d’Habitatge, Annabel Moya (ERC), es va reunir amb representants de la Plataforma d’Activistes per l’Habitatge, PAH Girona-Salt, que ha defensat les famílies amenaçades. En una nota de premsa, aquesta entitat de defensa del dret a l’habitatge certifica que la Sareb ha accedit que els residents del bloc hagin firmat els primers tres contractes de lloguer social. Abans d’ahir els inquilins del bloc van tenir l’oportunitat d’exposar el que viuen a l’alcaldessa, Marta Madrenas, en una trobada.

S’ha de tenir present que molts dels afectats per la situació havien estat pagant lloguer a una empresa constructora, fins i tot quan el bloc havia estat adjudicat a la Sareb.

L’Ajuntament va tenir constància de l’amenaça de desnonament el mes d’octubre. Inicialment, les famílies havien de ser desnonades el 14 de desembre, però han aconseguit mantenir-se a casa seva durant unes setmanes més. El consistori, que s’ha reunit amb representants de la Sareb el 13 de desembre i el 27 de gener, destaca que el banc dolent –així es coneix la societat estatal– ha mostrat voluntat de “col·laborar amb l’Ajuntament per regularitzar les famílies que compleixin els requisits per ser regularitzades”.

A Girona, hi ha pendent resoldre la situació de les famílies d’un bloc del barri de Santa Eugènia. El consistori diu que negociarà amb la Sareb un lloguer social quan la propietat sigui de l’empresa pública. A Sant Julià de Ramis, l’Ajuntament i la PAH han aconseguit aturar el desnonament d’un bloc, previst per dimecres, i que els residents tinguin un lloguer social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona