Societat

societat

Expedientaran els Mossos que van agredir dos joves a Cerdanyola

El director de la policia avisa que seran expulsats del cos quan la sentència sigui ferma

La Direcció General de Policia obrirà un expedient disciplinari amb mesures cautelars als sis agents de l’ARRO dels Mossos condemnats a quatre i cinc anys de presó i quatre d’inhabilitació per haver agredit dos joves a Cerdanyola del Vallès l’any 2016. Ho han explicat a l’ACN fonts d’Interior. En una entrevista a Ràdio 4, el director de la policia catalana, Pere Ferrer, ha avançat a més que s’establiran mesures cautelars “exemplars” i està sobre la taula la possibilitat d’expulsar del cos els agents. “Com en el cas de qualsevol altre funcionari”, ha explicat, si la sentència es ratifica seran expulsats. “Encara hi ha possibilitat de recurs al TSJC i al Suprem, però ja sabem que hi ha una condemna per una fets gravíssims”, ha advertit.

L’Audiència de Barcelona va condemnar ahir sis agents de l’ARRO dels Mossos per agredir greument dos joves a Cerdanyola del Vallès el 23 d’abril del 2016. Els joves, de 20 i 22 anys, van fugir d’un control policial i els sis agents van decidir castigar-los “de comú acord i amb l’ànim de malmetre la integritat física, psicològica i moral”. Segons informa l’ACN, van donar cops de puny i puntades de peu a la cara, cap i cos, a més d’insultar-los i intentar intimidar-los i humiliar-los dient-los coses com: “Us podríem matar i aquí no se n’adonaria ningú”. Els agents els van causar lesions importants i fins i tot la pèrdua de visió en un ull del conductor, que va rebre un cop de puny. Van al·legar durant el judici que les lesions van ser resultat de l’accident, però les proves pericials van fer que el tribunal rebutgés aquesta versió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona