Societat

Els 34 pisos cooperatius de Palamós començaran a aixecar-se a la tardor

El bloc rebrà 4 milions d’euros de préstecs de l’ICO

El projecte d’habitatges socials cooperatius de Palamós ja ha completat els diferents tràmits per poder engegar l’obra, que es preveu que es començarà a aixecar a la tardor. Els pisos ja compten amb un grup impulsor de sòcies, finançament bancari, llicència d’obres i projecte d’execució. Són, segons concreta Sostre Cívic a l’ACN, “els quatre pilars indispensables” per començar a construir el bloc, que s’aixecarà en un solar de l’avinguda Catalunya cedit per l’Ajuntament.

La promoció constarà de 34 pisos de protecció oficial. L’edifici és el primer habitatge cooperatiu en cessió d’ús d’aquestes característiques que s’impulsa a les comarques gironines.

El projecte es va iniciar a finals del 2020, quan l’Ajuntament de Palamós va cedir a Sostre Cívic el dret de superfície de la parcel·la (de 996 metres quadrats). La cessió es va fer per un període de 75 anys, a partir dels quals els terrenys tornaran a revertir al municipi. L’any passat, el projecte també va rebre la llicència d’obres.

L’últim tràmit per tirar endavant l’obra ha estat lligar-ne el finançament. El bloc costarà 5 milions d’euros, que fonamentalment es cobriran a través de l’ICO. El banc públic adscrit al Ministeri d’Afers Econòmics ja ha aprovat un préstec bancari de milions d’euros.

“És la primera vegada que l’ICO s’obre a finançar un projecte d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús amb un termini de 40 anys”, destaca Sostre Cívic. “Un fet poc habitual al sector, que permetrà tenir quotes d’ús més assequibles i que assenta un precedent per impulsar el model de cessió d’ús com a alternativa per accedir al dret a l’habitatge”, hi afegeix la cooperativa artífex del projecte.

La resta del finançament es complementarà amb una subvenció de 950.000 euros que concedirà la Generalitat de Catalunya per a la promoció d’habitatges de protecció oficial. I l’import restant, vindrà de les aportacions de capital dels socis.

També al Baix Empordà

El de Palamós no és el primer projecte de Sostre Cívic a comarques gironines. Al Baix Empordà, la cooperativa ja gestiona uns pisos socials a Palafrugell i Calonge, a més de treballar en la promoció del primer habitatge cooperatiu per a gent gran a Sant Feliu de Guíxols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA