Societat

Rècord de participació a l’Aplec del Caragol de Lleida

Hi han estat uns 14.500 penyistes, repartits en 115 colles, i hi hauran passat uns 200.000 visitants

L’any que ve preveu que continuarà creixent, per treure el màxim partit a l’ampliació que hi ha hagut de l’espai

La 42a edició de l’Aplec del Caragol de Lleida ha batut rècords enguany amb la participació de 115 colles, vuit de les quals han estat noves, i 14.500 penyistes. A més, la festa preveu mantenir els 200.000 visitants de l’any anterior un cop tanqui aquest vespre la darrera jornada. Sense incidències remarcables, el president de la Federació de Colles de l’Aplec (Fecoll), Ferran Perdrix, ha explicat a l’ACN que “l’expectativa s’ha acomplert”. Això malgrat la pluja de dissabte a la tarda, que va obligar a reprogramar o suspendre part de les activitats. Perdrix s’ha mostrat també sorprès per la irrupció enguany de penyes amb un gran nombre de membres. “No hem tingut incorporacions de colles petites com era tradicional, amb 40-60 membres, sinó que ens hem trobat amb penyes noves de 140-180 persones. Això són unes ganes de viure l’Aplec molt grans, ens ha sobtat”, ha explicat.

En aquest sentit, el president de la Fecoll confia que les xifres rècord d’aquesta edició es tornaran a batre l’any vinent perquè s’incorporaran encara entre 5 i 8 colles més. Amb això, espera treure el màxim potencial al recinte, que s’ha ampliat en 4.450 metres quadrats. “Acabarem de fer l’aprofitament al màxim de l’espai que hem ampliat i, per tant, es preveu un Aplec que tornarà a trencar la barrera del nombre de colles i collistes”, ha dit, tot i que admet que això a nivell logístic i d’infraestructures “serà un nou repte”.

De fet, algunes de les colles més tradicionals de l’Aplec, amb més de tres dècades d’història, han demanat més espai per poder créixer, ja que el seu nombre d’integrants s’ha ampliat progressivament a mesura que les famílies que en formen part tenien descendents. “Els que van fundar la penya fa 40 anys eren joves, però ara molts tenim fills petits, o grans que venen amb les seves parelles. Necessitem més espai”, ha dit al seu torn el responsable de la penya Morro Fí, Raúl Casas.

En la mateixa línia, Jordi Fernández, de la colla Kina Kreu, ha explicat que la manca d’espai condiciona el seu creixement i això els ha obligat a tancar la porta a nous membres que tenia a la llista d’espera, una situació que s’ha repetit en moltes altres colles.

La Fecoll confia que l’Aplec tanqui avui mantenint la xifra de 200.000 visitants. I és que el públic familiar guanya protagonisme en aquesta darrera jornada, que s’ha iniciat amb la tradicional cercavila de les colles participants per diferents carrers de Lleida fins a retornar als Camps Elisis. En acabat s’ha dut a terme el dinar de germanor a cada penya, tot i que l’Aplec ha ofert també un servei de restauració al Pavelló 4 adreçat als visitants, que ha servit 1.200 tastets i uns 2.500 menús fins aquest migdia. “Són xifres molt bones”, ha expressat Perdrix. Així mateix, l’esdeveniment ha programat també diverses propostes culturals gratuïtes als Camps Elisis al llarg dels tres dies i les seves dues nits. Els serveis mèdics han hagut de fer fins a 159 assistències en aquest temps, set de les quals han requerit trasllat a l’hospital Arnau de Vilanova, tot i que “cap de greu”, ha ressaltat el president de la Fecoll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona