Societat

La Fiscalia dóna suport a l'Audiència Nacional perquè investigui si Losantos va injuriar la policia en l'11-M

La Fiscalia de l'Audiència Nacional dóna suport que aquest tribunal investigui si el periodista Federico Jiménez Losantos ha incorregut en un delicte d'injúries i calúmnies a la policia en relació amb les seves intervencions radiofòniques sobre l'actuació policial en l'11-M.

El fiscal Ignacio Gordillo considera que l'Audiència Nacional és competent per investigar la querella presentada pel Sindicat Unificat de Policia (SUP) el 12 de desembre passat, en què acusava el periodista de la cadena COPE de vulnerar el "legítim exercici de la llibertat d'expressió".

D'aquesta manera hauria incorregut en presumptes delictes d'injúries i calúmnies, segons la querella, que incloïa retalls de premsa i enregistraments en què suposadament acusava policies, amb noms i cognoms, de col·locar la bomba de Vallecas, haver permès l'atemptat de l'11-M, haver falsificat proves, tenir connexions amb ETA i col·laborar en un cop d'Estat.

S'està estudiant
La querella ha recaigut en el jutjat central d'instrucció número1 de l'Audiència Nacional i el seu responsable, Santiago Pedraz, està estudiant si l'admet o no a tràmit. D'acord amb l'escrit del fiscal, l'Audiència Nacional pot investigar aquests fets, ja que es tracta d'un presumpte delicte contra les institucions de l'Estat equivalent als delictes contra alts organismes de la nació recollits en el Codi Penal de 1973.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.