Política

Sirera censura Nebrera per criticar Rajoy amb l'11-M

La diputada diu a Rajoy que tanqui la porta del passat i acati la sentència de l'11-M

Daniel Sirera es va trobar ahir amb una nova crisi entre les mans, en aquesta ocasió causada per Montserrat Nebrera, i no va dubtar a actuar amb contundència, desautoritzant la seva diputada i acusant-la de “buscar protagonisme mediàtic”. El president del PP, que juntament amb Juan Costa va fer una roda de premsa per explicar les jornades que està fent el PP a Barcelona per preparar el seu programa electoral, va censurar que la diputada, en un article publicat ahir a El Periódico, demanés a Mariano Rajoy que tanqui “la porta” que els “uneix amb algun passat”, en referència als atemptats de l’11-M, i li recordés que aquesta ha estat la posició que la formació va adoptar respecte a la llei de memòria històrica.

Sirera, irritat amb la diputada, va dir que “no és acceptable” que algú que pot expressar-se en els òrgans de govern ho faci a través d’un diari i va ser taxatiu en afirmar que qualsevol opinió que no vagi en la línia defensada per Mariano Rajoy, que va demanar que se segueixi investigant per esbrinar qui són els inductors de la massacre, “no representa el PP català”.

En aquesta ocasió, la diputada catalana, fins fa poques setmanes independent, ha irritat, i molt, els populars, tant a Catalunya com a Espanya. De fet, fonts del partit critiquen la inoportunitat de l’article de Nebrera i asseguren que si la diputada no vol acceptar les normes de funcionament de la formació, més valdria que no s’hi hagués afiliat.
Crítics també a l’Estat

Tanmateix, la catedràtica de dret constitucional no ha estat l’única a discrepar amb la direcció, ja que el diputat popular per Madrid Jesús López-Medel va publicar ahir un altre article al mateix diari exigint al PP que respecti la sentència i renunciï a “obrir dubtes inconsistents”, si és que “veritablement respecten l’Estat de dret”.

D’altra banda, Alberto Ruiz-Gallardón també es va desmarcar de la línia marcada per Mariano Rajoy i després de la reunió setmanal del seu govern municipal va demanar a tots els “poders polítics” el màxim respecte pel treball que ha realitzat la justícia. Gallardón, que va assenyalar que “en un Estat de dret” el que ha de fer tothom “és assumir i respectar les responsabilitats dels diferents poders de l’Estat”, va alabar una actuació judicial que constata que “Espanya és una democràcia plenament consolidada”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.