Política

Montserrat Nebrera té més de 200 avals i ja es veu en les eleccions internes del PPC

La diputada del PP català al Parlament Montserrat Nebrera, que competeix amb Alberto Fernández Díaz i Daniel Sirera per liderar el PPC, ha avançat que ja té més de 200 avals al seu projecte i està convençuda que "aquesta setmana" aconseguirà reunir els 218 necessaris per formalitzar la seva candidatura.

En una entrevista concedida a Efe, Nebrera ha revelat que ha recollit el suport d'uns "200 o 205" dels 1.090 compromissaris que podran anar al congrés del PPC, pel que és a un pas d'aconseguir els avals mínims exigits, cosa que ja asseguren haver aconseguit els seus rivals.

"Si tot va bé, aquesta setmana tindrem els avals", ha remarcat Nebrera, que es va afiliar al partit el passat 2 d'octubre i que és diputada perquè va ser la número dos de la llista de Josep Piqué en les eleccions al Parlament de 2006.

La diputada, que compta amb el suport explícit de càrrecs com el diputat del PPC per Lleida Jordi Montanya, ha precisat que no ha demanat el seu aval a cap diputat, però que creu que a mesura que s'acosti el congrés, que se celebrarà el 5 i 6 de juliol, arribaran més avals de càrrecs públics.

Pel que fa a l'exportaveu parlamentari del PPC Francesc Vendrell l'avalarà, Nebrera ha apuntat: "Podria pensar que sí que m'avalarà, encara que ho ha de dir ell (...) Crec que seria més fàcil que em donés suport a mi que no a als altres candidats".

Nebrera creu que el seu partit té l'oportunitat i la responsabilitat de "reconstruir el centredreta a Catalunya", ja que CiU, pel seu sobiranisme creixent, ha deixat el votant "liberal i democratacristià en una situació d'orfandat".

Però al marge de CiU, Nebrera considera que el PPC pot créixer a Catalunya també a costa del PSC, ja que hi ha "molta classe mitjana decebuda" amb els socialistes, ha apuntat.

Per marcar distàncies amb els seus rivals, Nebrera ha insistit que la seva candidatura és l'única que encarna "la renovació" al PPC, ja que aporta la sensibilitat d'una persona acabada d'incorporar a un partit des de la societat.

Així mateix, ha defensat la llibertat de criteri del PPC respecte de la direcció estatal de la formació, controlada des de Madrid, cosa que no creu que defensin amb tanta contundència els seus adversaris en el congrés dels populars catalans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.