Política

L'exportaveu de Ciutadans s'afilia al PP i formarà part de la seva executiva

Eleccions 9 de març

L'exportaveu de Ciutadans Maite Nolla s'ha afiliat avui al PP català i entrarà directament al comitè executiu dels populars catalans per una decisió personal del president del PPC, Daniel Sirera.
De fet, Sirera ha comentat que com a president del PP tenia la potestat de designar lliurement cinc persones per a l'executiva del PPC, i que Nolla és la primera d'aquestes incorporacions.

Nolla ha comentat que sempre havia estat "votant del PP", però que amb l'arribada de Josep Piqué al PP català va deixar de votar aquest partit i va confiar en Ciutadans, alhora que ha destacat que l'entrada de Manuel Pizarro en el PP l'ha animada també a donar el pas.

El factor clau per afiliar-se ha estat el fet que Daniel Sirera sigui ara el president del PP a Catalunya, ha comentat Nolla, que ha afegit: "De l'antic PP de Catalunya hi havia moltes coses que no compartia i el seu problema eren els seus dirigents, com Piqué".

En aquest context, ha subratllat que Ciutadans és un partit "de centreesquerra" i que ara que Sirera dirigeix el PP català pot confiar de nou en el PP i "tot torna a ser com havia sigut abans".

Preguntat per si compartia les reflexions de Nolla sobre Piqué, el president del PP català ha evitat entrar en polèmica i ha comentat simplement: "Vaig anunciar un canvi de marxa i estic fent el que crec que he de fer".

"Sense el pes dels nacionalistes"
D'una altra banda, Nolla, de 28 anys, ha estat contundent en assegurar que "és molt important que el PP governi sense el pes dels partits nacionalistes", i ha afegit: "Cap circumstància justifica un pacte amb els nacionalistes, amb aquells que han contribuït a l'exclusió del PP a Catalunya i amb aquells que han donat suport a un Estatut inconstitucional".

Menys contundent s'ha mostrat en aquest sentit el president del PP català, que ha comentat que "amb CiU és molt difícil arribar a un acord" ja que ha "radicalitzat" el seu discurs i ja que el seu candidat a les generals, Josep Antoni Duran i Lleida, aposta per un "gran acord amb el PSOE".

Així mateix, ha subratllat que CiU "posa una condició impossible de complir", com la retirada del recurs contra el nou Estatut davant el Tribunal Constitucional, cosa que el PP no farà "mai", ha afegit.

Lligada a les FAES
Just abans de les festes nadalenques, Ciutadans va obligar Nolla a deixar el comitè executiu del partit després de saber que havia passat a formar part de l'Institut Catalunya Futur, dependent de la FAES, la fundació vinculada al PP que presideix José María Aznar.

Després d'això, a mes de gener Nolla es va donar de baixa de militància de Ciutadans, i finalment avui ha fet efectiva la seva entrada en el PP català.

De fet, el seu nom ja va sonar en els últims mesos com a possible cap de llista del PP català per la circumscripció de Lleida a les eleccions generals.

Nolla, que ha llegit una espècie de declaració d'intencions a la premsa, ha afirmat que entrava en el PP per ajudar Mariano Rajoy a guanyar les eleccions, i ha afegit: "Espanya no es mereix un president que menteixi contínuament".

"No puc negar que l'exemple de Manuel Pizarro m'ha ajudat decisivament a donar el pas. Vinc a treballar com una més i a suar la samarreta. Els insults injustificats a Pizarro han provocat que m'hi solidaritzi", ha apuntat l'exdirigent de Ciutadans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants sense papers que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona

Eloi Badia: “Cal un gran acord amb el sector turístic”

girona

El PSC vol augmentar el parc d’habitatge públic a comarques gironines

girona

Veray (PP): “socialisme i separatisme són inestabilitat política”

banyoles
polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona