Societat

Societat

Optimisme a les estacions d’esquí a l’equador de la temporada

Ferrocarrils destaca l’alta afluència d’escoles entre setmana i esquiadors

“Està anant relativament bé i som optimistes”, afirma Toni Segarra, el president de Ferrocarrils de la Generalitat a l’equador de la temporada a les pistes d’esquí. Tot i la calor inusual d’aquest gener i la falta de precipitacions es troben en condicions optimes per a la pràctica de l’esport. “Tenim totes les estacions en marxa i funcionant amb percentatges a les pistes d’esquí del 50 o 60% i per tant uns quants quilòmetres per gaudir”, assegura a l’ACN. Responsables de FGC, que gestionen estacions com la de Boí Taüll (Alta Ribagorça), on els darrers 3 anys s’han fet inversions per valor de prop de 8 milions, i apunten que s’ha aconseguit oferir un bon domini esquiable amb una neu de “qualitat” gràcies, entre d’altres coses, a la tecnologia que ha permès produir neu quan ha fet fred. Segarra destaca que l’afluència d’escolars entre setmana i la d’aficionats el cap de setmana. Pel responsable de FGC, és símptoma que l’esquí continua sent un esport important al conjunt del país. Espera que en uns dies hi torni a haver nevades per tal de garantir la continuïtat de la temporada i millorar els dominis. “La gent té ganes de neu, d’esquiar i venir a la muntanya”, hi afegeix.

En el cas de l’estació de Boí i Taüll,el seu director de l’estació, David Ros, recorda que les pistes són el “motor econòmic i dinamitzador” de la comarca i que calia aquesta inversió per renovar moltes instal·lacions que havien quedat obsoletes. Fa més de 30 anys que es van obrir i durant tot aquest temps ha viscut diversos episodis amb problemes econòmics que a vegades han fet perillar la seva continuïtat. Des de fa 3 anys forma part del grup FGC i en aquest temps s’hi ha fet inversions. Ara s’està treballant per renovar el contracte programa de cara al 2026 i s’hi incorporaran aspectes com la diversificació de l’oferta perquè aquesta no estigui només centrada en la neu. L’estació està treballant conjuntament amb l’Ajuntament de la Vall de Boí un projecte d’oferta turística de primavera-estiu que ja va arrencar l’any passat amb una oferta de bicis elèctriques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona