Societat

SEGURETAT

Compromís sense concreció amb la seguretat a Calella

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha presidit aquest matí a Calella la Junta de Seguretat Local, tal i com s’havia anunciat fa setmanes. Elena, en roda de premsa posterior a la trobada amb els representants dels diferents cossos policials que actuen en el municipi, ha assegurat que el compromís amb la seguretat a Calella “ha estat, és i hi serà sempre”. Tot i això, no ha volgut concretar ni quin percentatge de nous agents de Mossos seran destinats a la comissaria de Pineda de Mar, d’on depèn Calella, ni fins quan es mantindran els efectius desplegats fa pocs mesos a la població per lluitar contra l’increment de la delinqüència. “Hi seran fins que sigui necessari”, ha estat la seva resposta a preguntes dels periodistes.

La reunió a Calella, on per primer cop han pogut participar els membres de l’oposició, també ha servit per llimar asprors entre el conseller i l’alcalde, Marc Buch, que durant setmanes s’han intercanviat crítiques a través dels mitjans de comunicació. En aquest sentit, tan Elena com l’alcalde de Calella han coincidit a destacar els bons resultats del treball conjunt entre Mossos i agents de la Policia Local i en la necessitat de trobar solucions al fenomen de la delinqüència multireincident “i que va més enllà de posar més policia al carrer”. Tot i això, Marc Buch ha expressat la necessitat de concretar el més aviat possible el nombre d’efectius que es destinaran a la zona per evitar “tornar a alçar la veu” per reclamar més suport d’Interior. Per la seva banda, el conseller d’Interior ha insistit que la voluntat del seu departament continua sent incrementar els agents arreu del territori fins arribar als 22.000 efectius quan acabi la legislatura. “Mantindrem les promocions, però no podem establir ni un percentatge ni un nombre concret perquè és precipitat sense saber quants agents superaran les proves”, ha assegurat. Al mateix temps, Elena ha tornat a recordar que la seguretat s’ha de tractar des de la informació que donen les dades dels fets delictius, i no pas des de l’origen dels individus que els cometen. El conseller tancava així la polèmica originada per l’alcalde de Calella i la resta d’alcalde de Junts de la comarca quan van reclamar que s’expulsés del país els delinqüents estrangers que acumulaven molts delictes. Elena, però, s’ha afegit al diagnòstic defensat per Marc Buch que cal una revisió de les lleis per acabar amb la sensació d’impunitat d’aquests delinqüents i garantir una seguretat més eficient.

L’alcalde de Calella, tot i reconèixer que la presència de més Mossos “i la bona feina de la Policia Local” ha donat els seus fruits amb la detenció de la majoria d’integrants del grup que focalitzava els delictes a la ciutat, considera que no s’ha d’abaixar la guàrdia i ha reiterat la petició de més efectius policials i un major desplegament de dispositius especials que els que hi ha hagut fins ara.

Finalment, l’alcalde sí que ha volgut donar dades sobre seguretat a Calella. Segons Buch, els fets delictius han augmentat un 21,7% el 2023, amb un increments dels furts del 34% i dels fets violents d’un 7%. En el seu conjunt, les dades delinqüencials a Calella són un 60% superiors a la mitjana catalana i un 86% més altes que en el conjunt de la comarca del Maresme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins