Societat

itàlia

Capturen a Còrsega un cap de la màfia que es va escapar d’una presó amb uns llençols

Marco Raduano es va escapar d’un penal d’alta seguretat a Sardenya el febrer de 2023

Un destacat cap de la màfica que va escapar d’una presó d’alta seguretat a l’illa de Sardenya l’any passat amb uns llençols va ser capturar dijous en un restaurant a Còrsega, segons han informat les autoritats d’Itàlia i l’Estat francès aquest divendres.

Marco Raduano, que figura a la llista de delinqüents més buscats per l’Europol, ha estat capturat a la ciutat de Bastia en una operació coordinada pels Carabiners del Grup Operatiu Especial en col·laboració amb la Interpol en la qual també va ser detingut la seva mà dreta, Gialuigi Troiano, dimarts passat mentre recollia un paquet a Granada (Andalusia), segons revela aquest divendres La gazzetta del Mezzogiorno.

El febrer de 2023, aquest home de 40 anys de la ciutat de Vieste, a la regió de Pulla, al sud-est d’Itàlia, va aconseguir escapar de la presó d’alta de seguretat de Nuoro, a Sardenya, utilitzant el mètode dels llençols lligats com si fossin una corda. És l’únic pres que ha aconseguit escapar d’una presó de màxima seguretat a Itàlia.

Condemnat a diferents penes per les quals ha de romandre a presó fins al 2046, uns dies abans d’escapar se li va comunicar que el Tribunal Suprem havia desestimat el recurs contra la seva última condemna, dinou anys de presó per la seva implicació en una organització mafiosa destinada al narcotràfic que també usava armes de guerra.

La seva fuga va causar un gran escàndol a Itàlia, després que les càmeres de videovigilància van captar el moment en el qual Raduano, cap de “Società Foggiana”, un grup mafiós a la província de la Foggia, a la Pulla, al sud d’Itàlia, baixava pel mur amb els llençols, aterrava a terra i fugia corrent del lloc.

El mafiós va robar unes claus del personal de la presó en un moment en el qual no estaven sent custodiades i va obrir la porta blindada de l’ala d’alta seguretat per sortir al pati i saltar el mur exterior del penal, segons els investigadors.

Raduano es trobava sotmès a l’anomenat règim AS3, un protocol reservat a presos amb càrrecs directius en les organitzacions de narcotraficants i que preveu una vigilància reforçada pels reclusos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva