Societat

societat

Xavier Garcia Albiol diu que l’esfondrament del carrer Canigó no és només problemàtica de Badalona

La consellera de Territori, Ester Capella, després que ahir s’incorporés Badalona al gabinet de crisi, reitera la voluntat d’ajudar la ciutat

Capella diu que en funció del què concloguin els experts caldrà “prendre decisions” sobre els edificis

Segon dia d’inspeccions als blocs afectats per l’esfondrament parcial d’un edifici al carrer canigó de Badalona el passat 6 de febrer. Ahir l’empresa contractada per l’Ajuntament, de manera conjunta amb els tècnics municipals i els Bombers, van decidir desallotjar el quart bloc, els del número 5 després de trobar esquerdes als baixos. Avui l’Alcalde, Xavier Garcia Albiol ha assegurat que “no descarta que l’afectació del col·lapse parcial es pugui estendre a la resta de l’illa de cases a l’espera de conèixer la magnitud global del succés”. En declaracions a Ràdio Badalona, Albiol, ha dit que “el col·lapse parcial de l’edifici del Carrer del Canigó posa de relleu una problemàtica que es pot traslladar a altres municipis de l’àrea metropolitana”. Un episodi que es podria repetir, afirma, “en finques de la dècada dels anys 50 i 60 d’altres punts del territori”. Segons Albiol, en els blocs més antics de l’illa de cases del carrer canigó, s’hauria d’aplicar un model d’inspecció més exhaustiu que les ITEs per analitzar amb més detall possibles deficiències estructurals.

Són declaracions més suaus després de la tensió viscuda els darrers dies, i que responen al fet que ahir s’incorporés Badalona al gabinet de crisi. En aquest sentit, l’alcalde de Badalona ha admès que, després d’un inici «decebedor» amb la Generalitat, actualment la sintonia és bona. Per la seva banda, la consellera de Territori, Ester Capella, ha reiterat aquest dijous el suport del Govern a l’Ajuntament de Badalona per la crisi, “hi serem per donar la millor resposta als ciutadans de Badalona, amb independència de les causes, però es evident que el Govern hi ha de ser buscant les solucions pertinents”, ha assenyalat la consellera. Capella ha recordat que dilluns que ve hi ha prevista una reunió del compte de crisi on s’avaluaran els informes dels experts i que en funció del què concloguin caldrà “prendre decisions” sobre els edificis.

Sobre l’ajuda als afectats pels desallotjaments, Albiol ha avançat que són 8 les famílies que han sol·licitat als Serveis Socials alternativa habitacional, és a dir unes 24 persones, en total. L’alcalde ha explicat que com la ciutat no disposa d’un parc d’habitatge públic, s’han de buscar alternatives a l’hora d’allotjar els veïns afectats. En aquest sentit, ha anunciat que entitats de Badalona que disposen de pisos en propietat han ofert, de moment, 6 immobles per frenar el cop inicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins