Societat

SERVEIs

Nevades per sobre dels 500 metres a l’interior de Catalunya

Una quinzena de carreteres presenten complicacions per la neu i el gel

Nevades per sobre dels 500 metres a l’interior de Catalunya durant aquesta matinada i aquest matí. La nevada ha acumulat entre 5 i 10 centímetres a nombroses poblacions d'Osona (Viladrau, Espinelves i Taradell), el Moianès (Collsuspina, l'Estany i Moià), interior de la Selva (Sant Hilari Sacalm) i les muntanyes de Prades (Capafonts, Vallclara i Prades). A alta muntanya, destaquen els 42 centímetres de Boí, els 34 centímetres d'Espot, els 29 centímetres de la Bonaigua o els 28 centímetres de Certascan. Inicialment, una quinzena de carreteres s'han vist afectades per la nevada, però s'han anat reobrint al llarg d'aquest matí  i només la C-28 es manté tallada al port de la Bonaigua per risc d'allaus. En paral·lel, la BV-4024 per accedir al Coll de Pal, al Berguedà, també està tallada pel vent.

 Els Bombers de la Generalitat han rebut fins a 29 avisos per serveis relacionats amb la borrasca, principalment per arbres caiguts pel vendaval i vehicles encallats a la neu. Cap amb conseqüències greus. A Prades, s'ha treballat amb una pala llevaneu per retirar els vehicles encallats. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la precipitació anirà marxant lentament i a migdia s'imposarà el sol i el fort vent, sobretot a l'Empordà, l'Ebre i a les cotes altes del Pirineu. De fet, ja s'han registrat ratxes de fins a 138 km/h a l'Hospitalet de l'Infant, 135 km/h a Portbou, 127 km/h a Mas de Barberans, 110 km/h al Perelló i 107 km/h a Mont-roig del Camp, segons dades de les estacions automàtiques de Meteocat i Meteoclimatic.

En paral·lel, les cadenes són obligatòries a la C-28 a Alt Àneu i a la C-242 entre Margalef i Cornudella de Montsant. La BV-4024 per accedir al Coll de Pal, al Berguedà, també està tallada pel vent. Els Bombers de la Generalitat han rebut fins a 29 avisos per serveis relacionats amb la borrasca, principalment per arbres caiguts pel vent i vehicles encallats a la neu. Cap amb conseqüències greus. A Prades, es treballa amb una pala llevaneu per retirar els vehicles encallats. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la precipitació anirà marxant lentament i a migdia s'imposarà el sol i el fort vent, sobretot a l'Empordà, l'Ebre i a les cotes altes del Pirineu. De fet, ja s'han registrat ratxes de fins a 138 km/h a l'Hospitalet de l'Infant, 135 km/h a Portbou, 127 km/h a Mas de Barberans, 110 km/h al Perelló i 107 km/h a Mont-roig del Camp, segons dades de les estacions automàtiques de Meteocat i Meteoclimatic. 

 Les quantitats més destacades de precipitació s'han concentrat a les comarques del nord-est amb registres de 44 litres a Roses (23 dels quals en només 30 minuts), 43 litres a Llançà, 26 litres a Sant Feliu de Pallerols i 25 litres a Portbou. També hi ha activada l’alerta per onatge des del Tarragonès al Baix Empordà amb onades superiors als 2,5 metres (maregassa) en les properes 12 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS