Societat

Revenja a la xarxa

L'AVUI.CAT HA DISTORSIONAT LES IMATGES DEL VÍDEO PERQUÈ EL NOI QUE HI SURT ÉS MENOR D'EDAT

Amb els títols El niñato asesino del Ripollet confiesa, Sergio asesino de Ripollet confiesa i Asesinos niña Ripollet, un desconegut ha penjat a YouTube tres vídeos –el més llarg, de 104 segons– en què apareixen fotografies dels dos menors imputats en el crim de Ripollet, malgrat que la llei del menor prohibeix la difusió d’imatges. Les fotografies van acompanyades d’un àudio amb una falsa confessió dels adolescent i una proclama amb un clar to de venjança i amenaça. Un dels vídeos ja s’havia visualitzat a última hora d’ahir prop de 300 vegades i alguns internautes havien adjuntat comentaris on la ràbia contra els presumptes assassins de Maores, la víctima de 14 anys, és evident.

Una ràbia que també es viu a Ripollet i al barri de Can Mas, on vivien víctima i agressors. En la manifestació celebrada dilluns al vespre, els portadors d’una pancarta amb la fotografia dels dos imputats i una petició de pena de mort es van enfrontar verbalment a alguns periodistes quan aquests els van explicar que la llei no permet difondre les imatges. Fins i tot, el govern va recordar ahir als mitjans de comunicació –de manera extraoficial– aquesta prohibició. Segons sembla, ho van fer a petició de les famílies dels dos menors.

Enterbolir la convivència
El clima que es viu a Ripollet preocupa l’Ajuntament, que considera que la difusió dels rumors i comentaris que circulen pel municipi “poden enterbolir la nostra normal convivència”, a més de fomentar l’estigmatització del barri de Can Mas i altres espais de la localitat. Per això, ahir, els cinc minuts de silenci que al matí es van guardar a tots els instituts de Ripollet, es va decidir fer-los a porta tancada. A la tarda, però, els veïns van tornar a mostrar el seu rebuig pel terrible crim davant de la casa de la víctima.

Mentrestant, els Mossos d’Esquadra continuen intentant aclarir les circumstàncies de la mort de la noia i el grau de participació de cada un dels menors, ja que hi ha acusacions creuades. Un dels adolescents defensa que no va intervenir en el crim. La seva advocada, Carmen Gómez, considera que només se’l pot acusar d’omissió de socors perquè va ser parcialment testimoni dels fets i a més l’agressor li va mentir sobre l’estat de la víctima.

Pel que fa al mòbil del crim, aquest menor assegura que van anar a buscar Maores per convèncer-la que no fes pública una breu relació que havia tingut amb l’altre noi aquell matí, mentre que amics de la víctima parlen de la negativa de l’adolescent a mantenir relacions sexuals. De moment, l’informe forense preliminar no revela cap tipus d’abús sexual.

L'AVUI.CAT HA DISTORSIONAT LES IMATGES DEL VÍDEO PERQUÈ EL NOI QUE HI SURT ÉS MENOR D'EDAT



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses