Societat

Air Berlin torna a defensar l'ús del castellà i descarta el català

La companyia aèria Air Berlín continua defensant la seva política d'empresa d'utilitzar l'espanyol per atendre els clients de l'Estat espanyol tot i les cartes que ha rebut del Govern Balear, la Xunta de Galícia i el contenciós que manté amb la Generalitat de Catalunya per no utilitzar el català en els seus vols.

"Jo sóc ciutadà espanyol, i mentre no es demostri el contrari la Constitució de 1978 segueix en vigor, i hi ha una llengua que és comuna a tots els espanyols", ha sentenciat el director per a Espanya i Portugal d'Air Berlín, Álvaro Middelmann Blome, en declaracions realitzades en una roda de premsa.

Middelmann ha destacat que a les regions bilingües "no s'està respectant això" i els ha cridat a ser "una mica més tolerants" ja que l'aerolínia alemanya està fent un gran esforç per atendre els seus clients en espanyol, ja que els seus tripulants de cabina són alemanys.

"Nosaltres som una empresa privada, alemanya, i estem fent un esforç molt gran per atendre els nostres passatgers en la llengua que és comuna a tots els espanyols", ha reclamat l'executiu, que ha assegurat a més que, segons un estudi realitzat a l'agost, l'atenció en altres llengües no és "rendible", segons recomanacions de la Cambra de Comerç alemanya a Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.