Societat

El president Antich es reunirà aquest dimecres amb el director general d'Air Berlin

Polèmica lingüística

El president del Govern balear, Francesc Antich, es reunirà aquest dimecres amb el director general d'Air Berlin per a Espanya i Portugal, Álvaro Middelmann, una trobada en la qual parlaran de la polèmica suscitada per la reacció de l'aerolínia a les recomanacions del Govern sobre l'ús del català.

La reunió, segons que informa el Govern en un comunicat, tindrà lloc a les 12.30 hores en el Consolat de Mar, seu de l'executiu balear. Aquesta polèmica va sorgir per un editorial del president d'Air Berlin, Joachim Hunold, publicada en la revista "Air Berlin Magazin", en què rebutja la política lingüística de l'executiu autonòmic, que li havia demanat, de la mateixa manera que a la resta de companyies que operen a Balears, "garantir l'ús de les llengües oficials de la comunitat".

El president de la companyia va interpretar aquesta demanda com una obligació i va carregar els seus comentaris contra els nacionalismes, a l'hora que advertia en l'editorial que "la partició d'Espanya en nacionalismes regionals és, de fet, un retorn als mini estats medievals".

Arran d'això, la companyia Air Berlin ha rebut crítiques de la Generalitat catalana i d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), el membre del qual Joan Puig –que serà denunciat per Air Berlin– va publicar en la seva pàgina d'internet un logotip de la companyia amb una creu gammada nazi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.