Societat

Protecció Civil manté l'alerta per risc de noves ventades, que podrien arribar als 120 quilòmetres per hora

Les ratxes de vent previstes per avui, sobretot a l'extrem sud de Catalunya, no seran tan fortes, però cal ser prudents, perquè podrien arribar als 120 quilòmetres per hora.

En aquest context, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) ha alertat de la possibilitat de nous vents, amb ratxes que poden superar els 90 quilòmetres per hora a vuit comarques de Barcelona, Lleida i Tarragona, i els 126 a les Terres de l'Ebre.

Concretament, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un comunicat sobre el risc de vents per avui en què ha assenyalat que és possible que comencin a produir-se forts vents al litoral i prelitoral català, des del Garraf fins a l'extrem sud de la comunitat, i també a les comarques de Ponent.

Des de les 7 del matí d'avui i fins a la 1 de la matinada de demà és "possible" que se superin els 126 quilòmetres per hora a les comarques tarragonines del Montsià, Baix Ebre i Baix Camp, mentre que és "probable" que es produeixin vents de més de 90 quilòmetres per hora a les comarques de l'Alt Camp, la Conca de Barberà i el Priorat, a Tarragona; les Garrigues, la Segarra i l'Urgell, a Lleida, i l'Alt Penedès i l'Anoia, a Barcelona.

Tot i que no està previst que es tracti d'un episodi tan virulent com el que va afectar dissabte Catalunya, el director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, ha recomanat a la població "prendre consciència del risc i extremar les mesures d'autoprotecció".

Activitats a l'aire lliure
Cal mantenir l'alerta en les activitats a l'aire lliure, sobretot a les zones de muntanya, on el vent pot bufar amb més intensitat. A més, es manté la prohibició de fer foc.

Es recorda igualment que cal evitar deixar objectes no estàtics en terrasses i façanes per evitar que el vent els pugui fer caure a la via pública, i es recomana recollir tendals, tancar les portes i les finestres i baixar les persianes.

En el cas de desplaçaments per carretera, es demana extremar la precaució, sobretot en autopistes i en vies ràpides, i especialment en camions i caravanes, i es recomana seguir l'evolució de la situació meteorològica i de la xarxa viària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Celler de Can Roca, un dels premiats en polítiques de recursos humans

girona
SERVEIS

Restablerta la circulació entre Tarragona i Torredembarra però amb limitacions

Tarragona
alemanya

Ja són cinc els morts en les inundacions de Baviera i Baden-Württemberg

barcelona
SOCIETAT

Protesten contra la fira de drons pels vincles amb la indústria armamentística

Barcelona

Nova campanya amb descomptes per esterilitzar animals de companyia

porqueres

Proposen les Aules Sènior de Mataró per rebre la Creu de Sant Jordi

Mataró
societat

Alerten d’un intent d’estafa simulant ser el compte oficial de la Casa Natal de Dalí

figueres
SERVEIS

Sabadell avança la temporada de piscines per la calor

Sabadell
societat

La Plaça del Vi acollirà la 8a edició de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil

girona