Societat

Activada l'alerta del pla de protecció civil davant de la previsió de forts vents

Meteorologia

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) ha activat aquest divendres, a les 17.11 hores, la fase d'alerta del pla de Protecció Civil (Procicat) davant de les previsions de forts vents per avui i demà, fet al que cal sumar l'estat d'afectació d'alguns municipis a causa del temporal del 24 i 25 de gener, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

La Generalitat ha demanat aquest divendres al matí precaució a la ciutadania davant dels forts vents previstos per divendres i dissabte, amb ratxes màximes superiors als 126 quilòmetres per hora en els dos extrems del litoral català. Les comarques afectades són Montsià, Baix Ebre, Baix Camp, Alt Empordà i Baix Empordà

La Direcció General de Protecció Civil ha recomanat "extremar al màxim" la precaució a les activitats a l'aire lliure, especialment en zones de muntanya –com als telecadires de les estacions d'esquí– i àrees arbrades, i més encara a les zones afectades pel vendaval de finals de gener.

Als municipis, la Generalitat sol·licita que prenguin les "mesures adequades" per al mobiliari urbà, l'enllumenat dels carrers, les motos i cotxes aparcats, grues d'obres, contenidors d'escombraries, arbres en general i "tota mena d'activitats en zones de pública concurrència". També se'ls sol·licita que facin arribar aquestes recomanacions a la població.

També ha demanat no deixar testos o elements decoratius a façanes, balcons o llocs des dels quals puguin caure al carrer, així com recollir els tendals i assegurar altres elements exteriors sensibles al vent com les antenes. Es recomana tancar bé portes i finestres i baixar completament les persianes. En circular per carretera, sobretot en vies ràpides, es recomana precaució sobretot a camions i vehicles amb remolcs. Als ports, confraries de pescadors i clubs nàutics se'ls demana que amarrin bé les embarcacions.

La Conselleria de Medi Ambient ha recordat que no es pot fer cap tipus de crema a menys de 500 metres d'una zona forestal a tota la província de Tarragona i el sud de les províncies de Lleida i Barcelona.

A partir de les 19.00 hores de divendres, és possible, amb una probabilitat inferior al 30%, que el vent bufi a més de 90 quilòmetres per hora a la comarca de l'Alt Empordà (Girona), la província de Tarragona i el sud de Lleida i Barcelona. En els dos extrems del litoral el vent pot superar els 126 quilòmetres per hora.

Durant la matinada, el fort vent serà probable –amb probabilitat entre el 30 i el 70%– en les mateixes zones més les del Pirineu i Prepirineu. Des de les 7 del matí fins a les 19 de la tarda de dissabte, el risc s'estendrà a tota la província de Lleida, la Catalunya Central, el sud de l'àrea metropolitana de Barcelona i el Baix Empordà.

A partir de les 19 hores i fins a la una de la matinada, el risc minvarà, tot i que seguiran sent probables i possibles els vents de més de 90 quilòmetres per hora a tot Tarragona, el sud de Barcelona i Lleida, el Pirineu i Prepirineu i l'Alt Empordà

Als dos extrems del litoral es podrien superar els 126 quilòmetres per hora, així com a les cotes altes del Pirineu i Prepirineu, i durant les hores centrals. El vent bufarà de component nord i oest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El CCM diu que s’ha estalviat 2,11 milions d’electricitat des del 2021 pel sanejament d’aigües

Mataró
ensenyament

L’exposició ‘Vedruna, 200 anys fent història’ s’inaugura a Girona

Girona
GIRONA

Talaran uns 150 arbres morts en 40 carrers de la ciutat

GIRONA
societat

L’arquebisbe dessacralitza l’Església de l’Esperit Sant tot i la resistència dels feligresos

barcelona

Premià de Mar tira endavant amb el nou model de selectiva enmig de les protestes veïnals

premià de mar
girona

Estudiants de secundària de la demarcació creen 17 cooperatives experimentals

GIRONA
urbanisme

S’enllesteixen els treballs de rehabilitació de dues antigues adoberies de Vic

vic
GIRONA

L’IAS incorpora la nova promoció de residents

GIRONA
societat

Conveni entre l’Espai LGTBI i l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia

girona