Societat

Montilla recorda que a Catalunya hi ha poca experiència davant de les ventades

El president de la Generalitat, José Montilla, ha recordat que els serveis d'emergència i de protecció civil de la Generalitat no tenien experiència davant d'una ventada com la que es va produir el dissabte 24 de gener, ja que es va tractar d'un fenomen inèdit. Per Montilla, la capacitat de reacció és molt superior en cas de nevades. "Davant de les nevades hi ha més experiència que davant de les ventades. De tota manera, es va fer el que calia i tot el que es podia fer, i els municipis van rebre més d'un avís sobre el temporal", ha assegurat.

El president ha respost així a una pregunta sobre l'actuació del departament d'Interior pel que fa al temporal, durant el qual van morir vuit persones a Catalunya. "Davant de les ventades no podem treure els arbres, guardar-los i tornar-los a plantar després de les ventades", ha comentat com a exemple de les limitacions amb què es troben els serveis d'emergències en aquestes situacions extraordinàries.

D'altra banda, el president, que ha comparegut personalment després de la reunió setmanal del govern tot i que normalment ho fa algun conseller, ha anunciat diverses mesures de suport a les víctimes de la ventada. Entre d'altres, ha explicat que hi haurà ajuts extraordinaris per retirar arbres en propietats privades, una tasca per a la qual es contractaran 1.000 persones. També s'obrirà una línia de crèdits tous, a la qual es destinaran 10 milions d'euros, perquè les empreses afectades puguin continuar o reprendre la seva activitat. També ha recordat als ajuntaments que poden optar a ajuts de la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.