Societat

Es manté la previsió de ratxes superiors als 126 km/h al sud de Catalunya

Els Bombers de la Generalitat han fet aquest dissabte 63 sortides per incidències relacionades amb el vent que afecta alguns punts de Catalunya. Trenta d'elles han estat la Regió Metropolitana Sud, 16 al Camp de Tarragona, 7 a les comarques de Lleida, 5 a la Regió Metropolitana Nord, 3 a les Terres de l'Ebre i 2 a Girona.

Entre aquest dissabte a les set del vespre i la una de la matinada, és molt probable que hi hagi vents superiors als 126 quilòmetres per hora al Baix Ebre, el Montsià i el Baix Camp, segons el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat), que manté activada l'alerta del Pla de Protecció Civil, Procicat.

Durant el mateix període, és molt probable que hi hagi ratxes superiors als 90 quilòmetres per hora a l'Alt Empordà, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Baix Camp, Baix Ebre, Montsià, Pallars Jussà i Pallars Sobirà.

Entre una de la matinada i set del matí de diumenge, només hi ha quatre comarques en la categoria 'molt probable': Alt Empordà, Baix Camp, Baix Ebre i Montsià. Entre les set del matí i la una del migdia de diumenge, només n'hi ha 1, l'Alt Empordà. I a partir d'aquella hora, cap.

Màxima precaució
La direcció general de Protecció Civil ha insistit que, a causa de la previsió de vent encara durant les pròximes hores, s'extremi al màxim la precaució en totes les activitats que es facin a l'aire lliure, especialment en zones de muntanya i arbrades i sobretot en les àrees que van resultar afectades per l'episodi de vent del passat mes de gener; s'eviti deixar testos o elements decoratius a les terrasses, als balcons o en llocs des d'on puguin caure al carrer; es recullin tendals i assegurar altres els elements exteriors sensibles al vent, com ara les antenes; es tanquin portes i finestres i baixar completament les persianes, i que se circuli amb precaució per les carreteres catalanes.

Pel que fa el Pirineu, Interior demana precaució en els remuntadors de les pistes d'esquí, que es poden veure afectats per les ratxes de vent; mentre que als ports esportius i pesqueres, s'ha sol·licitat que prenguin les mesures oportunes pel que fa als amarratges de les embarcacions i a la navegació.

Per últim, s'ha demanat als municipis que es prenguin les mesures adients pel que fa al mobiliari urbà, l'enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de deixalles, l'arbrat en general i tota mena d'activitats en zones de pública concurrència. Igualment, es recomana als ajuntaments que facin arribar aquesta informació a la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La Copa Amèrica ja té el seu propi Pla de Mobilitat

Barcelona
JUDICIAL

No consideren delicte d’odi les piulades contra la família de Canet

Girona
INFRAESTRUCTURES

Afectacions a la mobilitat a l’entorn de la Plaça Espanya per les obres a l’L8

Barcelona
MEDI AMBIENT

Alumnes d’un institut de Cambrils creen un biòtop per incrementar la biodiversitat marina del Cavet

Cambrils

Tornen les cues per les obres a la C-65

quart
SOCIETAT

Tarragona adjudicarà el contracte de la brossa a Urbaser un cop exclosa l’empresa guanyadora

Tarragona

Confirmen un cas del virus de la Llengua blava en una explotació ramadera

vilademuls
GIRONA

Presenten la 18a edició dels Premis E-TECH de noves tecnologies

GIRONA
SERVEIS

Renfe afegeix una freqüència de l’AVE al Camp de Tarragona a les 11 del matí

Perafort-La Secuita