Societat

Iglesias demana "generositat" al bisbat de Lleida i a Cultura amb l'art sacre

El president de l'Aragó, Marcelino Iglesias, ha demanat "generositat" al bisbat de Lleida i al departament de Cultura de la Generalitat en el compliment de la sentència del Tribunal de la Signatura Apostòlica sobre els béns de l'art sacre.

En un acte celebrat al Centre Aragonès de Barcelona, Iglesias s'ha mostrat convençut que "estem al final d'un procés" i que les institucions catalanes són "capaces d'entendre que els aragonesos, com a veïns històrics que som, tenim també la nostra sensibilitat amb les nostres coses i, per tant, desitgem que es resolgui al més aviat possible aquest conflicte". El president de l'Aragó també ha remarcat "que aquestes obres van sorgir de pobles aragonesos que després van passar a formar part d'uns museus catalans perquè pertanyien a la diòcesi de Lleida, però un cop els pobles van tornar a formar part de la diòcesi aragonesa, les obres haurien de tornar a les seves parròquies".

Iglesias ha recordat que "quan no hi ha entesa entre dues parts, el que es fa en les societats modernes és acatar el que diuen els tribunals".

El cap de l'executiu de l'Aragó ha assegurat que demanarà "amb tota rotunditat i amb tota l'energia" que es compleixi la sentència. "S'ha de fer cas del que diuen els jutges i això és el que cal exigir", ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.