Societat

Microsoft desterra el control remot dels videojocs

El sistema, Project Natal, es troba en l'última fase de desenvolupament després de dos anys de treball. Permetrà al jugador dirigir el joc només amb el cos

El gegant tecnològic Microsoft ha revelat a Los Angeles un revolucionari sistema de captura de moviments que permet a l'usuari prescindir del tradicional control remot de la consola i dirigir el joc només amb el seu cos.

El sistema, Project Natal, es troba en la seva última fase de desenvolupament després de dos anys de treball, encara que la seva versió definitiva podria variar, segons el vicepresident de Xbox 360 Europa, Chris Lewis.

"Estem redefinint la manera com la gent entén l'entreteniment", ha afirmat Lewis, sobre un sistema que sembla tret d'una pel·lícula futurista.

Aquesta tecnologia ha estat recolzada pel cineasta Steven Spilberg, el qual ha manifestat que es tracta d'un fet "històric".

El sistema funciona mitjançant el procediment dels moviments corporals, veu i rostre dels usuaris i suposa una evolució sobre el desenvolupament per la popular consola Wii de Nintendo, que el 2006 va canviar la manera de jugar gràcies al seu control remot sense fil amb sensors de moviment.

Així, l'usuari podrà cridar una resposta en un joc de coneixement i la consola sabrà identificar el jugador, utilitzar les mans per pintar, conduir i entrenar el cos sencer a través de programes d'agilitat.

"Es tracta de enderrocar barreres, es tracta de diversió, de com la gent es relaciona amb la Xbox 360, encara que això no significa que el control remot tradicional hagi de desaparèixer. Seguirà sent una eina central de com la gent interactua amb la consola", ha assegurat.

El directiu de Microsoft ha indicat que encara no tenen prevista una data de llançament per al producte i tampoc ha volgut avançar detalls sobre el preu que tindrà al mercat.

L'acte de Microsoft ha estat l'avançament de la fira E3, que obre les seves portes avui dimarts a Los Angeles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Diversos municipis del Gironès i la Selva superen els 50 litres de pluja

girona
judicial

Condemnats quatre mossos per detenir il·legalment, vexar i agredir un jove pel toc de queda

BARCELONA

La Generalitat adjudica les obres de construcció del tercer CAP

Castelldefels
VIDRERES

Comencen les obres de millora de la seguretat viària a la C-63

VIDRERES
medi ambient

Catalunya té 122.460 cobertes i teulades de fibrociment, que equivalen a 40 km²

Barcelona
GIRONA

Presenten una edició de Temps de flors adaptada a l’estat de sequera

GIRONA
INSTITUCIONS

Accessos oberts al port de Barcelona per primer cop, durant tres dies

BARCELONA
ADMINISTRACIONS

Un paquet de projectes socials seran finançats amb 11,1 milions de la taxa turística a Barcelona

bARCELONA

La Setmana de l’Activitat Física i la Salut acaba amb més de 6000 participants

salt