Societat

Els assassins de la nena Maores, en llibertat a l’agost perquè la condemna a 5 anys no és ferma

La fiscalia demanarà que se’ls apliqui un estricte règim de llibertat vigilada

Els menors Sergio i Luis, condemnats divendres passat a cinc i quatre anys i nou mesos d’internament, respectivament, per l’assassinat de la nena Maores a Ripollet, quedaran en llibertat a l’agost. El diumenge dia 2 vencen els nou mesos d’internament des que van ser detinguts, el 2 de novembre de l’any passat, i aquest és el temps màxim que un menor d’edat pot estar privat de llibertat de forma preventiva. Com que la sentència del jutjat de menors número 3 de Barcelona no és ferma, els dos nois, de 15 i 14 anys, hauran de ser posats en llibertat fins que l’Audiència es pronunciï sobre els recursos que es presentaran.

Per resoldre la situació en què quedaran Sergio i Luis, el jutge convocarà, de forma imminent, totes les parts a una vista on la fiscalia demanarà que se’ls apliqui un rigorosíssim règim de llibertat vigilada. Entre les mesures que demanarà el ministeri públic hi ha l’allunyament de la residència de la família i del centre educatiu on estudiaven ells i la seva víctima.

La fiscalia també demanarà que els menors es presentin un cop a la setmana davant l’autoritat judicial i dues vegades per setmana davant l’equip tècnic de justícia juvenil. També es demanarà que s’estableixi un sistema rigorós de control dels seus moviments quan surtin de casa.

La sentència que condemna els dos nens pel delicte d’assassinat, també condemna els seus pares a assumir els diners de la indemnització de més de mig milió d’euros per als familiars de la víctima. El jutge justifica aquesta condemna afirmant que la seva negligent vigilància sobre els fills va contribuir a convertir-los en dos joves assassins. En aquest punt, el jutge assegura que “ni els pares de Sergio ni els de Luis van adoptar mesures adequades per controlar els seus fills que permetin parlar de conductes diligents”.

La sentència també subratlla que “no res no explica la sortida dels menors a les 11 de la nit sense cap control sobre la tornada” a casa. El crim es va produir sobre la mitjanit, quan Sergio i Luis van anar a buscar Maores a casa seva. La nena va baixar un moment al carrer i els seus pares ja no la van tornar a veure amb vida.

La sentència relata la brutalitat amb què Sergio la va matar i la complicitat de Luis en l’acte homicida del seu amic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA