Societat

El Parlament rep 127.500 firmes contra les corrides de toros

La mesura és un instrument de suport a la iniciativa legislativa popular que la cambra ha de discutir divendres

El Parlament de Catalunya ha rebut aquest dilluns 127.500 firmes contra les corrides de toros, recollides des del febrer del 2006 per l'Associació Defensa Drets Animal (ADDA) i la Societat Mundial per a la Protecció Animal (WSPA). Aquesta mateixa setmana, la cambra catalana discutirà divendres una iniciativa legislativa popular (ILP) sobre la matèria.

La presidenta d'ADDA, Carmen Méndez, ha reconegut que l'entrega de firmes es produeix en el "moment oportú" per "exercir pressió" als polítics, als quals ha sol·licitat que no defraudin la voluntat dels ciutadans. Méndez ha instat els parlamentaris a recordar que el seu "deure" és representar la ciutadania que, segons ha opinat, ha donat "sobrades mostres" del sentiment majoritari a favor de la prohibició de les corrides de toros a Catalunya.

El Parlament ha de discutir aquest divendres les esmenes a la totalitat presentades per PSC, PP i C's per decidir si prossegueixen els tràmits de la ILP o no. Tret de sorpreses, PP i C's s'oposen a la presa en consideració, mentre que PSC i CiU donaran llibertat de vot als seus diputats i ERC i ICV votaran a favor que es prengui en consideració.

ADDA va lliurar amb anterioritat al 2006 al voltant de 550.000 firmes al Parlament, ja que aquesta nova remesa s'ha començat a recollir després de la declaració de l'Ajuntament de Barcelona com a ciutat antitaurina. La presidenta de l'associació protectora dels drets animals ha considerat que per part seva s'han utilitzat tots els mecanismes pacífics al seu abast per solucionar un "retard de cent anys" respecte a altres països europeus en la matèria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins