Societat

Els quatre mossos condemnats per tortures seran inhabilitats aquesta setmana

Encara avui han exercit tot i que al desembre passat van ser condemnats a penes de fins a 4 anys i 9 mesos de presó

El departament d'Interior inhabilitarà aquesta setmana, per ordre de l'Audiència de Barcelona, els quatre agents dels Mossos d'Esquadra que encara avui segueixen exercint tot i que al desembre passat van ser condemnats a penes de fins a 4 anys i 9 mesos de presó per torturar un detingut.

A més de la pena de presó –que encara no s'ha aplicat perquè s'està pendent que es resolgui la seva petició d'indult–, els quatre agents també han estat condemnats a nou anys d'inhabilitació absoluta, que segons Interior se'ls començarà a aplicar aquesta mateixa setmana, encara que avui encara estaven en actiu.

Els quatre agents, Jordi Perrissé, Joan Salva, Manuel Farré i Ferran Cea, van ser condemnats inicialment per l'Audiència de Barcelona, al novembre de 2008, a penes que arribaven fins als 6 anys i 7 mesos de presó, si bé finalment el Suprem les va rebaixar el desembre passat fins a un màxim de 4 anys i 9 mesos.

Els agents van ser condemnats per torturar i maltractar al juliol de 2007 a un detingut, d'origen romanès, al qual van confondre amb un atracador, i al qual van copejar per tot el cos, li van trepitjar el cap i fins i tot un dels policies li va ficar la seva pistola a la boca, amenaçant-lo de llançar-lo per un barranc si no reconeixia els fets dels quals erròniament l'acusaven.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.